VIDEO Cartierul Poştă, în a doua zi de carantină. Poliţia locală ajută bătrânii cu aprovizionarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Primăria a luat o serie de măsuri pentru sprijinirea localnicilor cu situaţii speciale din cartierul Poştă, plasat luni în carantină. Acestora le-a fost pusă la dispoziţie o linie telefonică unde pot solicita medicamente, apă sau alimente. Printre măsurile luate de municipalitate a fost şi devierea traseului autobuzului nr. 3 al Transbus SA, pe ruta: cap de linie Beta, cartier Mihai Viteazu- Dedeman.

În cartierul Poştă nu există farmacie şi nici bancomat. De aceea, autorităţile au decis, în şedinţa Comitetului pt. Situaţii de Urgenţă de luni, să-i lase pe cetăţenii din Poştă până în Unirii Sud/ Bd. 1 Decembrie la cea mai apropiată farmacie.

„Persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în zona carantinată şi au afecţiuni cronice vor solicita medicului de familie prescripţie medicală on-line către cea mai apropiată farmacie din zona limitrofă cu zona carantinată”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Mai pot ieşi din cartier persoanele care locuiesc în zona de carantină, dar care activează în domeniul agriculturii, pomiculturii, creşterii animalelor şi apiculturii, pe baza documentelor justificative emise şi certificate de autorităţile competente, care să ateste natura activităţii.

De asemenea, din zona de carantină este permisă ieşirea şi apoi intrarea persoanelor care îşi desfăşoară activităţi în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, sanitar veterinar, situaţiilor de urgenţă, asistenţei şi protecţiei sociale, serviciilor de utilitate publică, energetic, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor, gospodăririi apelor, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale.

Poliţia locală ajută bătrânii cu aprovizionarea

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 221   de persoane. Pentru alte 178 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 110 jandarmi  buzoieni, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, s-au asigurat că la nivelul judeţului, sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii buzoieni au aplicat 6 amenzi pentru nerespectarea măsurile impuse de Ordonanţele Militare, în valoare totală de 5.300 de lei.

Totodată, poliţiştii buzoieni împreună cu personalul Poliţiei Locale au controlat 351 persoane. Dintre acestea, 70 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicţiile privind deplasarea. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 124 amenzi privind nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, în valoare totală de 133.000 de lei.

Pana astazi, 5 mai, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate si externate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite