VIDEO Buzoienii au sărbătorit Ziua Drapelului Naţional în Piaţa Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acordurile Imnului Naţional al României, drapelul a fost ridicat pe catargul din fata Palatului Comunal
În acordurile Imnului Naţional al României, drapelul a fost ridicat pe catargul din fata Palatului Comunal

Ziua Drapelului Naţional al României a fost marcată astăzi şi la Buzău, printr-o ceremonie militară si religioasă în Piaţa Dacia. Drapelul a fost binecuvantat de un sobor de preoţi militari şi înălţat pe catargul din faţa Palatului Comunal. Ceremonia s-a încheiat cu intonarea Imnului Naţional al României şi defilarea Gărzii de Onoare.

La manifestările dedicate Drapelului National au participat oficiali ai administratiei publice buzoiene, din conducerea Diviziei 2 „Infanterie”, dar şi zeci de buzoieni dornici să asiste la eveniment. După ce a fost sfinţit la biserica militară din curtea comandamentului Diviziei 2 Infanterie, drapelul ţării a fost purtat pe străzile oraşului de militarii din Garda de Onoare. 

Drapelul National a fost binecuvantat de un preot militar, iar oficialitatile judetului i-au prezentat onorul. În acordurile Imnului Naţional al României, drapelul a fost ridicat pe catargul din faţa Palatului Comunal.

Pentru militari, drapelul are o semnificatie cu totul aparte, fiind simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei ostăşesti. Veteranii de război prezenţi la eveniment au primit de la oficialităţi câte un drapel sfinţit. 

După traditia militară, ceremonia ocazionată de Ziua Drapelului s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. 

Ziua de 26 iunie a fost proclamată „Ziua Drapelului Naţional” în 1998. Această sărbătoare a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – Albastru, Galben, Roşu - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor. 

Citeşte şi: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 BUZĂU Primele note, afişate vineri în şcoli. Notele finale, pe site-ul edu.ro

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite