VIDEO Buzoienii au mers în Gara CFR, pentru a admira Trenul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul Unirii a plecat la ora 5.50 din Gara de Nord către Iaşi, remorcat de o locomotivă tricoloră. Trenul a oprit în mai multe statii, iar la ora 7.30 a ajuns în Gara Buzău. Angajatii CFR au sărbătorit, astfel, 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mulţi buzoieni au venit dimineaţă în Gara ca să vadă garnitura tricoloră.

Pe parcursul zilei de 24 Ianuarie, trenul IR 10661 care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Iaşi şi retur se va numi Trenul Unirii. Garnitura tractată de o locomotivă tricoloră folosită la deplasările Trenului Regal a plecat la ora 5:50 din Gara de Nord către Iaşi şi are programate opriri în gările Ploieşti Sud (6:28), Buzău (7:32), Focşani (8:39), Tecuci (9:19), Bârlad (10:15), Vaslui (10:54), Bârnova (11:34), Iaşi (11:55). Trenul se va întoarce în aceeaşi zi, cu plecare din Iaşi la 16:50 şi sosire în Bucureşti la ora 23:00. La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

„Este o realitate faptul că dezvoltarea domeniului feroviar este una dintre mizele viitorului. Şi asta nu numai pentru că trenul reprezintă una dintre opţiunile cele mai prietenoase cu mediul înconjurător, ci şi pentru că trenul este mai mult decât un mijloc de transport. Călătoria cu trenul uneşte destine, oameni şi locuri. Doresc tuturor românilor cât mai multe călătorii frumoase cu trenul şi, de Ziua Unirii, vă urez: La mulţi ani!”, a declarat Iosif Szentes, director general al CFR Călători, citat de Agerpres.

Trenul Unirii va avea ca pasageri speciali un grup de biciclişti care, potrivit reprezentanţilor companiei, vor duce spre Iaşi mesajul unirii pe de o parte, iar pe de altă parte vor consemna faptul că trenul, un mijloc de transport prietenos cu mediul ca şi bicicleta, „face ca distanţa dintre oameni şi locuri să dispară”. „Bicicliştii munteni vor merge la Iaşi, unde împreună cu bicicliştii moldoveni vor dansa Hora Unirii pe biciclete. Evenimentul bicicliştilor este organizat de Adevăraţii VeloPrieteni România şi Probikeaddiction Iaşi”, a declarat Mihai Deneş, vicepreşedintele Asociaţiei Adevăraţii Veloprieteni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite