Ursul care face prăpăd în apropierea orașului Buzău, filmat lângă o gospodărie de la sat VIDEO

0
Publicat:

Ursul periculos care a creat haos în câteva sate din apropierea municipiului Buzău a fost văzut joi seară, 4 mai a.c., lângă o gospodărie din satul Joseni, comuna Berca (Buzău).

La 24 aprilie a.c., ursul a ajuns în satul Valea Puțului, comuna Merei din Buzău. Acesta a pătruns în gospodăria unui localnic, în intravilan, atacându-i animalele.

La trei zile după aceea, tot în Valea Puțului, același urs a facut prăpăd la stupii de albine din zona bisericii. Tot atunci, a atacat o turmă din extravilanul satului Valea Puțului.

„Pe 27 aprilie, ursul a alergat oile care erau la păscut în Valea Puțului, urs care de câteva zile tot apare în zonă”, a scris o localnică din Merei.

Sursa Nicușor Văduva
Sursa Nicușor Văduva

Același urs, cu o seară înainte, fusese între Gura Sărății și satul Monteoru, aproape de ora 03.00, unde a sfâșiat nouă capre. Ulterior, a făcut ravagii și într-un țarc cu ovine din satul Mierea, comuna Vernești. Ursul a fost văzut de multe ori în ultimele zile, pe dealurile dintre Merei și Unguriu.

Potrivit unui tânăr din Ojasca, animalul a trecut prin sat, în ziua de 3 mai a.c., la orele amiezii. Același animal, se pare, a ajuns în Joseni, sat al comunei vecine, Berca, în jurul orei 20.00.

Surse din rândul pădurarilor spun că, cel mai probabil, acesta este ursul care a ucis în Merei și Mierea, sălbăticiunea având capacitatea de a se deplasa pe distanțe atât de mari, între punctele în care a fost zărit de martori.

Ursul și traseul străbătut COLAJ I.B.
Ursul și traseul străbătut COLAJ I.B.

Nicușor Văduva l-a filmat chiar de la geamul casei sale, ursul oprindu-se de câteva ori în fața gospodăriei acestuia. Dacă sălbăticiunea își va continua direcția, de la sud la nord, ar putea ajunge în zilele următoare în arealul dintre Scorțoasa și Colți.

Aceste incidente arată că există o problemă majoră cu animalele sălbatice în această zonă și că este nevoie urgentă de măsuri de protecție pentru locuitorii din satele de deal, unde prezența ursului este extrem de rară.

În timp ce unele voci s-au ridicat pentru a cere uciderea ursului, alții au susținut necesitatea de a proteja fauna sălbatică și de a dezvolta soluții mai bune pentru coexistența dintre oameni și animale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite