Troiţă ridicată în satul Haleş pentru a marca trecerea oştilor lui Mihai Viteazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Silvică Buzău a iniţiat vineri o acţiune de plantare de arbori, pe raza comunei Tisău, eveniment dedicat Zilei Naţionale a Pădurilor. De asemenea, în cadrul activităţilor dedicate Centenarului Marii Unirii, în satul Haleş a fost sfinţită o troiţă ridicată de Direcţia Silvică Buzău pentru a marca traseul parcurs în urmă cu peste 400 de ani, în judeţul Buzău, de oştile lui Mihai Viteazul.

Peste 1.100  de puieţi de stejar au fost plantaţi, vineri, de către Direcţia Silvică pe dealurile din comuna Tisău cu sprijinul copiilor de la şcolile din comună, dar şi al oficialităţilor judeţene. 

Acţiunea, care face parte din ansamblul de manifestări desfăşurate în Luna Plantării Arborilor 15-martie-15 aprilie, a presupus si amplasarea şi sfinţirea unei troiţe  la ieşirea din satul Haleş. 

Monumentul a fost realizat de un meşter local cu materialul pus la dispoziţie de Direcţia Silvică Buzău şi a fost ridicat pentru a marca Centenarul Marii Uniri, purtând numele de „Crucea Recunoştinţei”.

La eveniment au participat membrii din conducerea Direcţiei Silvice Buzău în frunte cu directorul Cornel Pitiş, prefectul Carmen Ichim, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu şi primarul comunei Tisău care, după ce au sădit simbolic mai mulţi puieţi, au luat parte la oficierea slujbei de sfinţire a troiţei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite