Regia de Termoficare spală gratis conductele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, abonaţii la sistemul centralizat erau obligaţi să plătească apa folosită pentru această operaţiune. Oferta are scopul de a stopa debranşările de la sistemul centralizat, dar, deocamdată, numărul celor care vor să rezilieze contractele este destul de mare.

Numărul mare al buzoienilor care cer să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire i-a determinat pe cei din conducerea Regiei de Termoficare să caute soluţii să îi facă să se răzgândească. Ultima ofertă: spală gratuit conductele de apă caldă şi căldură ale clienţilor. Până acum abonaţilor li se treceau în facturi costurile apei folosite la curăţarea ţevilor.


"Noi suntem conştienţi că plecarea aceasta masivă de la RAM a fost determinată de calitatea proastă a apei calde. În primul rând intenţionăm să spălăm conductele de apă caldă şi apoi cele de căldură. Înainte, apa care se folosea pentru curăţarea conductelor intra în plată la oameni, dar acum totul se va face gratuit. Avem filtre la plecarea din punctele termice, dar vrem să le schimbăm să punem filtre mai bune ca să ridicăm calitatea apei"
, ne-a declarat Constantin Tacea, director RAM Buzău.


Potrivit reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, RAM nu face vreo concesie locatarilor cu această nouă ofertă. Ei consideră că de fapt, Regia de Termoficare a comis o ilegalitate în momentul în care a luat banii oamenilor pentru apa folosită la spălarea conductelor.


"Orice furnizor de servicii are obligaţia să îşi întreţină sistemul de instalaţii până la limita cu proprietatea. Ceea ce s-a hotărât acum să se facă nu trebuie să iasă dintr-o normalitate care trebuia să existe şi până acum. Noi sperăm ca după perioada de vară când se fac lucrări la instalaţii, serviciile să se ridice la nivelul costurilor", ne-a declarat Constantin Ionescu, vicepreşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari.


Debranşările continuă


Aşa-zisele oferte ale Regiei de Termoficare pentru abonaţi nu îi conving pe aceştia să îşi schimbe opţiunile. Buzoienii fac în continuare cozi la ghişee pentru a depune cereri de debrabşare.


"Apa caldă este murdară, nici căldură nu am avut foarte multă, iar costurile sunt foarte ridicate. Nu mă mai interesează nicio ofertă pe care ne-o fac ei. Ar trebui să îşi amintească când ne tratau ca pe nişte proşti când ne milogeam de ei să ne ofere servicii pe măsura costurilor pe care le încasau. Eu una sunt decisă să mă debranşez", ne-a declarat buzoianca Angela Danciu.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite