Primarul comunei Chiojdu, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Primarul comunei Chiojdu, Sergiu Andrei Fătu, şi-a aflat marţi sentinţa de la prima instanţă care a judecat dosarul său de conflict penal de interese şi fals în înscrisuri.

Judecătorii de la Judecătoria Pătârlagele au decis să-l condamne pe Fătu la un an şi şase luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni socotit de la data rămânerii definitive a hotărârii. 

De asemenea, instanţa a desfiinţat înscrisul falsificat, respectiv factura fiscală nr. 0000001/23.07.2012, furnizor fiind S.C. CONIFER PRODCOM S.R.L.

Andrei Fătu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că „la data de 23.07.2012, în calitate de primar al comunei Chiojdu, jud. Buzău, a luat decizia de a se plăti contravaloarea facturii emise de SC CONIFER PRODCOM SRL şi a îndeplinit un act (semnarea ordinelor de plată) prin care s-a obţinut un folos patri­monial pentru SC CONIFER PROD­COM SRL, al cărui unic asociat şi administrator este soţia inculpatului. De asemenea, inculpatul Fătu Andrei Sergiu a întocmit factura nr. 0000001 din data de 23.07.2012, furnizor fiind SC CONIFER PROD SRL, pe care a semnat-o, deşi nu avea nicio calitate la societatea comercială emitentă, factură pe care a folosit-o în vederea producerii unei consecinţe juridice (plata sumei neachitate din valoa­rea totală a contractului înche­iat între Primăria Chiojdu şi SC CONIFER PRODCOM SRL)“.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite