Pregătiri intense pentru alegeri. Vor fi de gardă peste 1.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi jandarmii vor lua în pază secţiile de votare încă de sâmbătă                         FOTO: Adevărul
Poliţiştii şi jandarmii vor lua în pază secţiile de votare încă de sâmbătă                         FOTO: Adevărul

În misiunile de menţinere a ordinii şi liniştii publice în preziua şi ziua alegerilor, sunt angrenaţi peste 1000 de poliţişti, jandarmi, angajaţi ai I.S.U. Buzău şi alte forţe din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Poliţiştii şi jandarmii vor asigura paza pe timpul transportului şi depozitării materialelor necesare votării în spaţiile provizorii stabilite pe raza fiecărei localităţi, precum şi pe timpul transportului către sediile secţiilor de votare.

Începând cu data de 8 decembrie, poliţiştii şi jandarmii vor lua în pază secţiile de votare, primirea şi predarea secţiilor fiind efectuate în prezenţa preşedinţilor secţiilor de votare şi a celorlalţi membri ai secţiilor, după verificarea integrităţii sigiliilor aplicate.

În ziua votării, personalul implicat în activităţi de protecţie şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice va realiza dispozitivul stabilit de comun acord cu preşedinţii secţiilor de votare şi va interveni în localul secţiilor numai la solicitarea expresă a acestora.

Totodată, se va asigura supravegherea traficului rutier pe traseele şi în zonele secţiilor de votare, poliţiştii şi jandarmii urmând a lua toate măsurile ce se impun pentru prevenirea, contracararea şi neutralizarea oricăror acţiuni sau intenţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. 

 

Comandamentul Operaţional Judeţean, format din reprezentanţi ai structurilor M.A.I. cu atribuţii principale în planificarea şi executarea misiunilor destinate asigurării bunei desfăşurării a alegerilor parlamentare, se va activa în mod obligatoriu, în regim integrat, în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2012. Coordonarea Comandamentului Operaţional Judeţean este asigurată de către şeful I.P.J. Buzău, cu participarea şefului I.J.J. Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite