Crăciunul va fi în familie pentru câţiva micuţi din centrele de plasament buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din centrele de plasament pot petrece zilele de Crăciun într-o familie adevărată   FOTO: Iulian Bunilă
Copiii din centrele de plasament pot petrece zilele de Crăciun într-o familie adevărată   FOTO: Iulian Bunilă

Niciodată nu au simţit căldura unei mame sau bucuria de a petrece fiecare sărbătoare alături de părinţi. Este vorba de micuţii din centrele de plasament, care pot avea ocazia să petreacă sărbătoarea Crăciunului la fel ca orice alt copil.

De Crăciun, fiecare se reuneşte cu familia, în atmosfera caldă şi primitoare de acasă. Cei mai mulţi copii din centrele de plasament din judeţul Buzău însă nu au rude care să-i primească cu braţele deschise, cu o masă caldă şi cadouri sub brad. 

Există însă şi buzoieni care se gândesc la amărăciunea din sufletul acestor micuţi, motiv pentru care, în fiecare an, există numeroase solicitări pe adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău ca unii dintre aceşti copii să fie luaţi acasă. Aceste familii sunt dornice să le ofere micuţilor din centre de plasament, măcar pentru câteva zile, căldura unei familii.

 „În fiecare an, primim în jur de zece solicitări din partea unor familii care vor să ia acasă copii din centre pentru a petrece alături de ei sărbătoarea Crăciunului. Anul acesta, până acum, am primit şase astfel de solicitări. Practic, în primele două zile de Crăciun, pe 25 şi pe 26 decembrie, buzoienii le pot oferi copiilor din centrele de plasament ceea ce le-a lipsit întotdeauna, o familie”, ne-a declarat Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău.

19 decembrie este data limită până la care o familie care îndeplineşte toate condiţiile necesare poate depune o cerere la DGASPC Buzău, pentru a lua acasă de sărbători un copil, sau chiar mai mulţi, asta în caz că sunt fraţi.

Apoi, specialiştii din cadrul DGASPC Buzău vor face o anchetă socială pentru a se stabili dacă familia care doreşte să ia acasă de sărbători un copil, sau mai mulţi copii, îndeplineşte toate condiţiile legale. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite