Poliţiştii anunţă că vor trece la sancţionarea şoferilor dacă vor circula fără cauciucuri de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în sezonul rece

Iarna se apropie cu paşi repezi iar poliţiştii de la Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă, în condiţiile în care, în această perioadă, temperaturile scad frecvent sub 7 grade Celsius. Până acum nu au fost acordate amenzi, însă oamenii legii anunţă că vor trece la sancţionarea şoferilor dacă vor circula fără cauciucuri de iarnă pe drumuri cu zăpadă, polei sau gheaţă.

Amenzile sunt consistente şi, în plus, sunt reţinute şi certificatele de înmatriculare. În lunile friguroase, când carosabilul este acoperit de polei sau zăpadă, şoferii sunt obligaţi prin lege să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă. 

Din comoditate sau poate din lipsă de fonduri, unii şoferi nu înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de sezon rece. În acest caz, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să nu iasă cu maşinile în trafic.

Poliţiştii avertizeaza ca vor aplica amenzi usturătoare dacă descoperă în trafic şoferi care nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Proprietarii de maşini trebuie să ştie că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale care pot fi reperate uşor de către politişti. Iniţiale precum MS, M+S sau M&S  sunt marcate pe toate anvelopele de iarnă şi pot fi uşor recunoscute.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite