Percheziţii în locuinţa unui gălăţean care aproviziona traficanţii de etnobotanice din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au depistat una dintre sursele importante de etnobotanice livrate printre traficanţii şi consumatorii din Buzău. Este vorba despre un gălăţean în vârstă de 32 de ani.

Marţi dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurori DIICOT Buzău au efectuat o percheziţie domiciliară, în judeţul Galaţi, la un bărbat, în vârstă de 32 de ani, despre care existau indicii că ar distribui produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Potrivit anchetatorilor, din 2020 şi până în prezent, bărbatul din Galaţi ar fi vândut produse susceptibile a avea efecte psihoactive mai multor tineri din judeţul Buzău. Aceştia le-ar fi revândut, la rândul lor, altor persoane. 

Tinerii din Buzău au fost cercetaţi în mai multe dosare penale de poliţişti, împreună cu procurori din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, fiind trimişi în judecată. 

etnobotanice

În urma percheziţiei efectuate la domiciliul bărbatului, au fost descoperite 100 de grame de materie vegetală, tocată, mai multe dispozitive utilizate pentru cântărirea substanţelor, trei telefoane mobile şi 200 de euro.

”A fost pus în executare un mandat de aducere, persoana depistată fiind condusă la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Operaţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite