Părinţii vor sta acasă în prima zi de şcoală a copiilor. Este iniţiativa unui parlamentar buzoian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea care îi obligă pe angajatori să le dea liber părinţilor în prima zi de şcoală a propriilor copii este cu un pas mai aproape de promulgare. Propunerea senatorului buzoian Constantin Popa, de la UNPR, a trecut de Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi din Parlament.

Propunerea legislativă a senatorului buzoian Constantin Popa se referă la stabilirea primei zile de şcoală ca zi liberă pentru părinţii cu copii elevi de gimnaziu, care ar avea astfel posibilitatea să-i însoţească  la inaugurarea noului an şcolar, fără a mai apela la bunăvoinţa angajatorilor lor.

„Iniţiativa mea nu are impact economic negativ, nu prejudiciază firmele şi instituţiile, existând posibilitatea recuperării acestei zile. Atenţia sporită acordată şcolii şi educaţiei este o necesitate pentru şcoala românească ”, a declarat senatorul Constantin Popa.

Iniţiativa legislativă privind declararea zilei de început de an şcolar zi liberă pentru părinţi a senatorului buzoian Constantin Popa, a trecut cu brio de Comisia pentru Drepturile omului, Culte şi Minorităţi.

„Propunerea mea legislativă a primit avizul favorabil al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi, cu şapte voturi pentru şi două abţineri. În timp ce colegul liberal Puiu Haşotti a votat abţinere, am toată susţinerea doamnei senator PSD, Gabriela Firea, căreia îi mulţumesc din suflet”, a mai spus senatorul Constantin Popa.

În sprijinul iniţiativei sale, Constantin Popa a iniţiat şi o petiţie on-line, pe un site de specialitate, şi-i roagă pe toţi cei care o agrează să o semneze. “Există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască sau să îşi ia concediu fără plată sau, mai rău,  alţii sunt sancţionaţi de angajatori că întârzie la muncă. Din acest punct de vedere, toţi părinţii ar trebui să fie liberi în această zi, pentru a fi lângă copiii lor”, arată senatorul Constantin Popa în justificarea petiţiei on-line.

Citiţi şi:

Predoiu îl vrea pe Preda, în continuare, şef la PDL Buzău

VIDEO Liderul PDL Cezar Preda a demisionat din funcţiile de conducere, ca să scape de criticile lui Emil Boc 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite