O mare firmă din România a reciclat peste 8 milioane de aparate. Efectele asupra mediului sunt impresionante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

În cei zece ani de existenţă, firma GreenWEEE International a reciclat peste 8 milioane de bucăţi de frigidere, televizoare, monitoare şi telefoane mobile, acestea fiind câteva din multele echipamente electrice care intră pe poarta fabricii. Efectele asupra mediului sunt impresionante: doar prin reciclarea unui frigider, este economisit echivalentul de CO2 al emisiilor făcute de o maşină care înconjoară de două ori planeta Pământ.

Societatea GreenWEEE, lider de piaţă în tratarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), îşi desfăsoară activitatea în două fabrici de reciclare în România, la Buzău şi Campia Turzii, cu o capacitate totală de tratare de 100.000 tone/an, cu un număr de peste 400 de angajaţi şi cifra de afaceri în anul 2018 de peste 20 milioane EUR.

Compania şi-a început activitatea de producţie în anul 2009. Reciclează toate categoriile de deşeuri menţionate în legislaţie, baterii şi acumulatori uzaţi, cabluri şi componente din industria automotive. 

La fabricile GreenWEEE ajung echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice,  echipamente informatice şi de telecomunicaţii, baterii, cabluri sau componente din industria automotive.  

Deşeurile provin de pe piaţa locală, de la operatori economici autorizaţi pentru preluarea responsabilităţii producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât şi prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice. 

buzau

Efectele asupra mediului sunt iînsemnate, susţin specialiştii societăţii. Timp de 10 ani, compania a conservat prin reciclare mai mult de 2 milioane de tone de CO2 şi este certificată WEEELabex, o etichetă internaţională de excelenţă recunoscută pentru tratarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. 

Reciclarea monitoarelor din cei 10 ani de activitate au salvat 122 milioane de litri de apă potabilă şi a prevenit generarea de aceeaşi cantitate de apă reziduală. Aceeaşi cantitate de apă a fost folosită de 1.630.000 persoane pentru a face duş într-o saptămână.

Reciclarea unui singur telefon mobil economiseşte suficientă energie cât să asigure funcţionarea unui laptop timp de 44 ore. Reciclarea unui telefon mobil economiseşte 860 kg CO2, echivalentul distanţei parcurse de o maşină de la Bucureşti - Bruxelles şi înapoi. Un tub catodic al unui televizor polueaza 50 de metri pătrati de sol timp de 30 de ani. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite