Misiuni ale jandarmilor buzoieni pe durata weekend-ului prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

După perioada de restricţii, iubitorii de drumeţii pe munte se pot bucura de natură. De aceea, jandarmii le amintesc turiştilor că pericole încă există, în special pe anumite trasee montane.

Cei care doresc să îşi petreacă weekend-ul în zonele de munte ale judeţului trebuie să se informeze înainte de plecare cu privire la condiţiile meteo şi la starea traseului, respectiv dacă este marcat şi deschis publicului. 

”De asemenea, le reamintim tuturor de faptul că, pe fondul precipitatiilor din ultimele zile, parcurgerea unor trasee este îngreunată, sens în care recomandăm o evaluarea atentă a duratei deplasării, astfel încât să evite întârzierea pe munte, în zone împădurite, pe timpul nopţii”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Nu în ultimul rând, este recomandat ca echipamentul sa fie adaptat în astfel de excursii şi la prognozele meteo anunţate.

În aceste zile efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău vor intensifica misiunile de patrulare pe raza judeţului şi vor veghea la ordinea şi siguranţa publică a buzoienilor care aleg să îşi petreacă aceste zile în natură.

Jandarmii vor patrula zilnic în sistem integrat cu I.P.J Buzău, iar echipele de jandarmi montani vor fi prezente în zonele de agrement şi pe traseele turistice din judeţ pentru:

- prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială;

- depistărea, identificărea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte;

- monitorizărea şi descurajarea persoanelor cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică;

- intervenţia pentru soluţionarea unor apeluri prin SNUAU 112.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite