Leucemia l-a răpus pe Florin Ursache, student la Teologie, în mai puţin de şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Ziua de 23 februarie a fost una tristă pentru familia, prietenii şi colegii lui Florin George Ursache, studentul la Facultatea de Teologie care, în toamna anului trecut, a fost diagnosticat cu leucemie. Tânărul de 20 de ani a pierdut lupta cu boala. Florin a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică în toamna anului trecut.

Internat la Spitalul Fundeni, Florin George Ursache a urmat două cure de tratament cu citostatice. Din păcate, corpul tânărului nu a răspuns acestui tip de terapie ci a continuat să aibă o evoluţie rapidă. Săptămâna trecută,  a fost externat după ce medicii au considerat că nu mai pot face nimic pentru viaţa tânărului.

Medicii au decis să schimbe tratamentul şi să utilizeze alt tip de citostatice, însă acestea nu au mai fost decontate de sistemul asigurărilor de sănătate. Astfel că, la jumătatea lunii ianuarie 2014, rudele şi prietenii au declanşat o campanie de strângere de fonduri, menite să-i asigure tratamentul extrem de costisitor.

Din păcate, în urmă cu o săptămână, în timpul terapiei, analizele au arătat că boala a continuat să evolueze, iar medicii au apreciat că este inutil să mai continue tratamentul pe un organism măcinat de boală. Florin George Ursache s-a stins duminică dimineaţă, acasă, în prezenţa familiei, iubitei lui şi a câtorva prieteni. Ultima sa dorinţă au fost ca cei care îi vor fi în preajmă la înmormântare să nu îl plângă.

Citeşte şi:

Un tânăr din Buzău, student la teologie, are nevoie de ajutor pentru a scăpa de leucemie

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite