La Buzău, valoarea impozitelor locale rămâne neschimbată în 2016. Apare însă o taxă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

În 2016, buzoienii vor plăti  taxele şi impozitele locale la acelaşi nivel ca în trecut. Asigurările vin din partea primarului Constantin Boşcodeală, care spune că dările către bugetul local nu vor fi majorate anul viitor. În schimb, va apărea o taxă nouă, prevăzută în noul cod fiscal.

Taxele pe locuinţe şi autovehicule percepute de Primăria Buzău nu se majorează în 2016, atât pentru persoanele fizice cât şi cele juridice. Dimpotrivă, pentru persoanele juridice, taxele vor fi uşor micşorate la anul. 

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, spune că Buzăul se află printre municipiile cu cele mai mici taxe şi impozite locale din ţară.

Odată cu intrarea în vigoare a noului cod fiscal, pentru proprietarii de apartamente va apărea o taxă nouă, cea pe terenul aferent. Taxa este însă una modică.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2015, municipalitatea va percepe lunar o taxă de 10 lei de persoană pentru buzoienii care nu au contract cu firma de salubrizare. Buzoienii fără contract cu o firmă sa salubritate vor fi identificaţi de Serviciul de Taxe şi Impozite din Primărie.

În prima parte a anului viitor, buzoienii vor primi acasă înştiinţări ce cuprind contribuţiile pe care le au de plătit în 2016. Ca şi în trecut, buzoienii care vor achita taxele şi impozitele până la sfârşitul lunii martie vor beneficia  de o reducere de 10 procente.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite