Incendii provocate de mână criminală, în comunele buzoiene Cozieni şi Grebănu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Poliţia judeţului Buzău a demarat anchete în cazul a două incendii produse la gospodării din comunele Cozieni şi Grebănu, după ce pompierii au stabilit că la originea lor nu sunt cauze accidentale. Într-unul dintre cazuri, a fost identificat deja un suspect, cu ajutorul unui câine de urmă.

Luni seara, la ora 19.09, prin sistemul 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău s-a primit un apel de urgenţă ce semnala un incendiu la o locuinţă din localitatea Valea Roatei, comuna Cozieni, judeţul Buzău.

Spre locul intervenţiei au început deplasarea două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, care, din cauza unei porţiuni de drum impracticabil, au rămas la o distanţa apreciabilă faţă de locaţia indicată. În continuare deplasarea s-a efectuat pe jos până la casa incendiată.

La sosirea echipajelor la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la întreaga clădire, construită din paiantă, cu posibilitate de extindere la anexele învecinate. În urma incendiului a ars locuinţa în suprafaţă de aproximativ 100 mp., mobilier aferent şi alte bunuri de uz casnic şi gospodăresc, fiind salvate anexele gospodăreşti.

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime. Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Cel de-al doilea incendiu intrat în atenţia poliţiştilor a fost semnalat azi-noapte, la ora 00:11, când la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Livada Mare, comuna Grebănu, judeţul Buzău.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, unde au constatat că incendiul se manifesta cu ardere violentă, la anexele gospodăreşti şi acoperişul locuinţei, cu posibilităţi de propagare la întreaga construcţie şi la vecinătăţi.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. În urma incendiului au ars: acoperiş astereală lemn, învelitoare tablă şi anexe gospodăreşti pe o suprafaţă totală de aproximativ 70 mp.

Ca în primul caz, cercetările efectuate la faţa locului au stabilit că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Ipoteza pompierilor a fost confirmată, cel puţin într-unul dintre cazuri, de poliţişti 

La cercetarea efectuată la faţa locului în cazul incendiului produs la o fânărie din Grebănu a fost folosit şi un câine de urmă, care a condus până la locuinţa unui tânăr în vârstă de 25 de ani, din localitate.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 7 poliţie rurală Grebănu, a rezultat că tânărul în vârstă de 25 de ani este principalul bănuit în cazul incendiului.

Tânărul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice.

Potrivit unor informaţii, casa care a ars era pusă în vânzare şi făcea obiectul unor neînţelegeri între proprietari.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite