FOTO Câştigătoarea MasterChef, Aida Parascan, îi îndrumă pe copii în arta gătitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai 2013, buzoianca Aida Parascan a câştigat sezonul al doilea al concursului „MasterChef" şi premiul de 50.000 €. Cu o parte din premiu, buzoianca şi-a deschis un local, cu bucătărie profesională, ca cea din emisiunea TV, unde chiar ea găteşte. În weekend-uri, îi învaţă pe copii să prepare biscuiţi sau fursecuri, în cadrul unor ateliere organizate împreună cu mall-ul care-i găzduieşte afacerea.

Renumele creat la concursul culinar avea să îi aducă la scurt timp primele avantaje, prin cooptarea în echipa de specialişti bucătari ai unui restaurant cu specific italian, unde muncea 16 ore pe zi. Doar trei luni a durat contractul cu acesta. 

„Eu şi patronul aveam o viziune diferită asupra conceptului de bucătărie italienească, apoi eu nu am fost de acord ca în lipsa mea să pregătească ceilalţi angajaţi farfuriile cu mâncărurile mele. Stăteam 16 ore pe zi, ei voiau să stau continuu, însă am trei copii de care trebuie să mă ocup ", declara Aida Parascan, la scurt timp după ce a renunţat la job.

”Dolce Salato” by Aida Parascan

Ambiţia, dar mai ales nevoile specifice unei mame singure, cu trei copii, au determinat-o să îşi deschidă propria afacere. Pe data de 15 decembrie 2013, Aida Parascan a inaugurat, vizavi de restaurantul de unde a demisionat, un local de alimentaţie publică, cu bucătărie profesională, de 30.000 de euro, unde prepară diverse meniuri în regim de catering.

”Este un exeperiment, o încercare de a aduce ceva nou pe piaţa românească. Am o bucătărie profesională, aşa cum am văzut la emisiunea MasterChef. Am avut posibilitatea să îmi cumpăr toate utilajele profesionale de care am avut nevoie şi, cu aceste utilaje, pot să creez exact ceea ce trebuie pentru consumatori. Fac prăjituri, torturi, cake design pentru botezuri sau orice fel de evenimente şi fac şi bufeturi reci, incluzând tartine, voulevant cu peşte, carne sau orice altceva. Aici am posibilitatea să creez meniuri pentru toate restaurantele care vor să colaboreze cu mine”, spune Aida.

Prima femeie câştigătoare a concursului MasterChef este convinsă că nu va trece mult până când standul său din Galleria Mall va fi un furnicar de clienţi. 

”Deocamdată nu am un flux mare de producţie pentru că lucrez mai mult pe comenzi, până când lumea îmi va cuonaşte produsul. Folosind cele mai bune ingrediente de pe piaţă, normal că şi preţul se ridică puţin, dar insesizabil. Nu folosesc toate acele ingrediente chimice, ci vreau să fac o bucătărie sănătoasă. Au mare succes bavarezele, cu vanilie sau de ciocolată. După aceea, facem nişte tartine foarte bune, cu fistic. Facem yuppies, care sunt nişte biscuiţi umpluţi cu cremă, biscuiţi care sunt foarte iubiţi de copii, lollipops, tarte cu ciocolată, cu alune. Facem câte puţin din toate şi prefer să aştept clientul, să îl întâmpin şi să văd care sunt cerinţele lui pentru a-i putea satisface cerinţele”, declară câştigătoarea MasterChef.

Atelier de creaţie culinară, pentru copii

Pentru a-şi lansa afacerea, Aida apelează la diverse trucuri de marketing, împreună cu responsabilii complexului comercial care îi găzduieşte afacerea. În weekend, organizează ateliere de preparat dulciuri pentru copii, iar de la o săptămână la alta, numărul învăţăceilor creşte vizibil. În timp ce micuţii prepară biscuiţi şi fursecuri, pe care tot ei le consumă la sfârşit, părinţii fac turul magazinelor din mall. 

”Am ales să facem o activitate extraşcolară pentru copii, să îi apropiem mai mult de această taină a bucătăriei. Folosind diferite ingrediente care au o consistenţă diferită, le dezvoltă şi capacităţile şi posibilitatea de a crea, de  vedea bucătăria cu alţi ochi”, este de părere câştigătoarea MasterChef.

Câştigătoarea celei de-a două ediţii „MasterChef", în România, Aida Parascan, este mama a trei copii: Gianina (12 ani), Samuele (6 ani) şi Emilia (3 ani). Buzoianca a stat în Italia timp de zece ani şi a lucrat ca ospătar într-un restaurant, sperând la un viitor mai bun. Tot în Italia l-a cunoscut şi pe iubitul ei în vârstă de 38 de ani, Sebastian, care este tatăl Emiliei şi al lui Samuele.

Bărbatul, de 38 de ani, este proprietarul unui restaurant în Italia, unde a lucrat o perioadă şi Aida. Cei doi nu s-au mai văzut de când buzoianca a câştigat concursul iar ulterior s-au despărţit.

Citeşte şi: Preselecţiile „MasterChef“ au ajuns la final

Moldovenii au prins gustul competiţiei la preselecţiile „MasterChef“ de la Iaşi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite