Flăcări pe culmile din Pietroasele şi Merei, lângă pădurea de pini care a ars în weekend VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook.com
Sursa Facebook.com

Zeci de pmpieri buzoieni intervin, marţi seară, pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de amploare izbucnite pe raza comunelor Pietroasele şi Merei. În cursul întregii zile, echipajele ISU Buzău au fost solicitate să stingă 19 incendii de vegetaţie uscată.

Pentru misiunile de la Pietroasele şi Merei, au fost mobilizaţi peste 50 de salvatori cu zece autospeciale, în sprijin acţionând şi forţe din cadrul serviciilor voluntare şi de la ocolul silvic.

Pompierii precizează că zonele pe care se acţionează la acest moment nu coincide cu perimetrul de ardere din weekend, de pe dealul Istriţa.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au fost luate măsuri pentru activarea grupei operative în vederea conducerii şi coordonării intervenţiilor şi suplimentarea personalului prin ridicarea nivelului de alertă.

”Având în vedere întinderea mare şi zona greu accesibilă, până la acest moment nu a fost estimată o suprafaţă afectată. Situaţia este in dinamică, în funcţie de evoluţia acesteia sunt pregătite forte suplimentare care sa fie direcţionate in zonă”, transmit reprezentanţii ISU Buzău.

Pompierii intervin zilnic în toate colţurile judeţului pentru a stinge flăcările care pârjolesc hectare întregi de vegetaţie uscată şi pădure. Pentru a-i atenţiona pe buzoieni cu privire la riscurile existente, marţi după-amiază, ISU Buzău a emis mesaje RO-Alert.

Cel mai grav incendiu a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, la Breaza şi Pietroasele. Incendiul a fost lichidat după zeci de ore de muncă, dar, în continuare echipaje de la ISU sunt prezente în zonă, pentru a se asigura că focul nu se reaprinde.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite