Elev bătut de un coleg, în microbuzul şcolar care îl ducea acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc într-un microbuz şcolar                                                                  FOTO tvmures.ro
Incidentul a avut loc într-un microbuz şcolar                                                                  FOTO tvmures.ro

Un copil  de 13 ani a fost lovit, înjurat şi scuipat în microbuzul şcolar, sub privirile îngozite ale colegilor. Autorul, un adolescent care a pătruns în autovehicul în timp ce acesta staţiona în faţa şcolii din Grebănu, este cercetat acum de poliţişti. Agresorul apune că a fost provocat de victima sa, care i-a arătat semne obscene de la geamul maşinii.

În acest weekend, la Postul de poliţie Grebănu a fost înregistrată plângerea penală depusă de un bărbat din satul Homeşti împotriva unui adolescent de 15 ani din comuna Grebănu, care i-a lovit fiul la scurt timp după ce acesta s-a urcat în microbuzul şcolar pentru a se întoarce acasă.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că incidentul s-a produs pe fondul unui conflict spontan, în timp ce microbuzul şcolar în care se afla fiul reclamantului, în vârstă de 13 ani, a oprit în zona şcolii din Grebănu.

Poliţiştii l-au audiat pe adolescent în prezenţa unuia dintre părinţi, iar adolescentul a recunoscut că l-a lovit pe minor cu palma peste faţă, precizând totodată că reacţia sa a fost cauzată de gesturile obscene pe care băiatul le-a făcut către el, de la geamul microbuzului.

Adolescentului în vârstă de 15 ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Grebănu.

Incidentul de la Grebănu a ajuns şi la urechile conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean. ”Copilul agresat abia începuse şcoala de câteva săptămâni. Împreună cu familia a locuit şi învăţat o lungă perioadă de timp în Italia. Tatăl copilului nu îşi explică de ce fiul său a fost bătut, pentru că abia sosise în sat”, a declarat Dumitru Ene, inspector general şcolar IŞJ Buzău.

Conducerea IŞJ Buzău va demara o anchetă pentru a vedea dacă şoferul era prin preajmă şi de ce nu a intervenit, sau din ce motiv copiii nu au avut un însoţitor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite