Doi infractori au furat într-o noapte oglinzi retrovizoare în valoare de 20.000 de lei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puştii furau oglinzi retrovizoare

Poliţiştii buzoieni i-au reţinut, luni, pe autorii unei serii de furturi comise în noaptea de 14 spre 15 ianuarie în Buzău şi o comună vecină. Este vorba despre doi bucureşteni în vârstă de 28 de ani, care au furat geamurile oglinzilor retrovizoare de la zece autoturisme de lux. Infractorii au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale s-au deplasat pe raza municipiului Bucureşti, unde, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 24 Poliţie Bucureşti, au efectuat două percheziţii domiciliare la doi bucureşteni în vârstă de 28 de ani bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Buzău cu privire la zece infracţiuni de furt de la autovehicule de lux de pe raza municipiului Buzău şi de pe raza comunei Costeşti.

Faptele, comise în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, au fost înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi. Prejudiciul a fost estimat de către proprietarii autovehiculelor la aproximativ 20.000 lei.

Din cercetări a reieşit faptul că cei doi bucureşteni s-au deplasat pe raza municipiului Buzău cu un autovehicul pentru a sustrage geamuri aferente oglinzilor retrovizoare exterioare de la autovehicule de lux, de la unul dintre bucureşteni fiind recuperate 27 de geamuri de oglinzi exterioare.

Cei doi bucureşteni au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Buzău în vederea continuării cercetărilor iar ca urmare a probatoriului administrat procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat respectiv complicitate la furt calificat iniţial cei doi fiind reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi bucureşteni.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite