Consiliul Judeţean Buzău, anchetat de DNA pentru o sponsorizare dubioasă a clubului de handbal Dinamo Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Buzău este anchetat de procurorii DNA pentru o sponsorizare dubioasă a clubului de handbal Dinamo. Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 1.977.458 lei (aproape 440.000 euro). Oficialii dinamovişti spun însă că suma trecută în acte pentru sponsorizare era de zece ori mai mică însă nici măcar aceşti bani nu au ajuns în totalitate în conturile echipei.

Este vorba despre sponsorizarea aprobată de Consiliul Judeţean în vara anului 2012, când, în tentativa disperată de a obţine fonduri pentru continuarea activităţii, conducătorii CS Dinamo au decis mutarea echipei la Buzău. Până atunci, dinamoviştii mai jucaseră la Braşov şi la Călăraşi, din aceleaşi motive. Ziuanews.ro scrie că pentru a-i atrage pe ”roş-albi”, Consiliul Judeţean Buzău promitea o sponsorizare de 500.000 de lei, sumă care nu avea să ajungă nicio clipă în conturile clubului bucureştean.

”Iniţial ne-am înţeles pentru această sumă, dar înainte de semnarea actelor ne-au spus că nu ne mai pot da decât 300.000 de lei, pentru că au nu ştiu ce probleme, trebuie să bage nişte bani într-un spital. Am acceptat şi noua propunere, dar până să semnăm actele, suma a mai scăzut o dată. S-a semnat în cele din urmă pe 250.000 de lei. Sponsorizarea de la Consiliul Judeţean s-a făcut prin intermediul Asociaţiei <Marian Cozma>”, a declarat, pentru Ziuanews, fostul preşedinte al secţiei de handbal a clubului Dinamo, Ovidiu Semen.

Ancheta celor de la DNA a luat-o prin surprindere pe Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo. 

”Dacă noi primeam de la cineva banii ăştia, ne băteam la titlu şi jucam în cupele europene. Să fim serioşi, suma a fost de vreo zece ori mai mică. Ca să nu mai spun că nici măcar nu am primit toţi banii pe care a fost semnat acel contract. Nu am primit nici în ziua de astăzi un rest de 90.000 de lei din acea sumă pe care am semnat contractul. Deci suma pe care Dinamo a încasat-o de la Buzău este cu siguranţă sub 200.000 de lei. Avem acte prin care putem demonstra acest lucru. Nu înţeleg cum s-a putut ajunge la suma aceea de aproape două milioane de lei. Cei de la DNA vor rezolva dilema, noi avem toate actele, suntem transparenţi”, a declarat Elisabeta Lipă pentru site-ul de ştiri.

Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 172/27 septembrie 2012, prevede că suma pe care a fost încheiat contractul de colaborare între această instituţie, Asociaţia ”Marian Cosma” şi Clubul Sportiv ”Dinamo Bucureşti” este de de 250.000 lei. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Marian Bîgiu, nu a putut fi contactat pentru a face precizări legate de acest aspect. 

Citeşte şi: Muzica de la terase sau din hoteluri, la control

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite