Cod portocaliu de ploi şi inundaţii, în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Hidrologii au emis astăzi mai multe avertizări de coduri de inundaţii, care vor intra in vigoare începând din această noapte, Buzăul fiind unul dintre judeţele vizate.

Din cauza precipitaţiilor abundente prognozate, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a decis să instituie cod portocaliu pe mai multe cursuri de apă. În intervalul 14 mai, ora 14 - 15 mai, ora 09, va fi cod portocaliu în şase judeţe, între care Buzău. În cele şase judeţe se pot produce viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale.

Meteorologii şi hidrologii sfătuiesc populaţia să asculte cu stricteţe tot ce le transmit autorităţile locale şi reprezentanţii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. Oamenii trebuie să îşi cureţe şanţurile şi rigolele pentru a evita situaţiile de blocaj, care pot fi înregistrate pe cursurile de apă sau pe malurile acestora.

De asemenea trebuie să evite plimbarea de-a lungul râurilor sau traversarea prin vaduri sau orice activităţi pe care le desfăşoară în acest moment în apropierea cursurilor de apă aflate sub avertizare de cod portocaliu.

Citeşte şi: Festivalul „Vedeteatru” aduce la Buzău mari actori români

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite