Buzoienii riscă amenzi usturătoare dacă depozitează moloz pe domeniul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moloz abandonat

Buzoienii care decid să îşi renoveze locuinţa sau să construiască ori să demoleze o casă trebuie să fie atenţi unde lasă molozul sau materialele folosite pentru renovarea locuinţei. În caz contrar, riscă sancţiuni usturătoare. Au păţit-o, zilele trecute, mai mulţi cetăţeni care au fost amendaţi de către poliţiştii pentru că au uitat să ridice molozul de pe domeniul public.

Zeci de controale demarate de poliţiştii locali din Buzau, în ultimele zile, au vizat resturile de ciment, moloz, balastul sau lemnele depozitate în faţa curţilor. Cum toate acestea trebuie să fie colectate şi transportate în anumite condiţii, nicidecum abandonate la colţ de stradă ori la containere, amenzile au curs pe bandă rulantă. Au fost constatate 31 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 31.000 lei. 

Molozul şi orice alt deşeu rezultat în urma unor lucrări de construcţii poate fi ridicat, la cerere, de către un operator de salubritate. Potrivit legii, ocuparea domeniului public cu material de construcţii poate atrage amenzi între 1.000 si 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 1.500 si 2.500 lei, pentru persoane juridice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite