Buzău: Şcolile „step by step” la un pas de desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la "step by step" vor fi nevoiţi să se transfere la şcoli cu program normal
Elevii de la "step by step" vor fi nevoiţi să se transfere la şcoli cu program normal

Învăţământul de tip step by step a devenit în ultimii ani tot mai agreat de către părinţii buzoieni, în special de cei foarte ocupaţi cu serviciul. La Buzău funcţionează în prezent mai multe clase cu predare step by step cu personal calificat, iar cererile părinţilor au crescut în fiecare an.

Numai că din acest an Ministerul Educaţiei nu a prevăzut sume pentru acest tip de educaţie. Una dintre şcolile cu învăţământ step by step funcţionează la Liceul Pedagogic, unde deja s-au primit cereri şi pentru anul şcolar viitor. „Noi am avut în fiecare an câte patru clase, de la clasa I la a IV-a, iar părinţii s-au declarat de fiecare dată mulţumiţi. Pentru anul şcolar viitor au fost primite deja 40 de solicitări", ne-a declarat Constantin Coman, directorul Liceului Pedagogic.


În judeţ funcţionează cinci şcoli cu învăţământ alternativ, dintre acestea trei sunt în municipiu. Acum acestea riscă să dispară, iar părinţii copiilor care studiază în astfel de şcoli vor fi nevoiţi să îi transfere în alte şcoli cu program normal. „Aceste tip de învăţământ este foarte solicitat de către părinţi. Acum dacă noi vom găsi o modalitate de autofinanaţare, nu ştiu dacă părinţii vor fi dispuşi să plătească taxe pentru un alt cadru didactic", a adăugat directorul liceului.


La Liceul Pedagogic funcţionează astfel de clase de 12 ani, timp în care părinţii s-au declarat mulţumiţi de rezultatele copiilor. „Eu am fetiţa în clasa a II-a. Dacă se va desfiinţa step by step nu ştiu ce voi face pentru că eu sunt la serviciu până la ora 17.00, iar dacă ea va fi la o şcoală în care cursurile de termină la ora 12.00 nu va avea cine să o ia de acolo şi nici cineva care să o ajute la teme. Va fi destul de dificil pentru noi", ne-a spus Ionela Grigore, mama unei eleve de la şcoala de tip step by step.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite