Bolnavi aduşi cu elicopterul din zonele izolate de nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane, între care şi doi copii, au fost salvate din localităţi izolate din judeţul Buzău pe calea aerului dar şi terestru. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat intervenţia unui elicopter pentru a putea aduce la spital un bătrân cu afecţiuni cardiace, un copil cu insuficienţă respiratorie, un diabetic dar şi un cioban, din Bărăgan. 

De cealaltă parte echipajele Smurd au ajuns pe jos la un copil cu peste 40 de grade febră, o femeie care nu se mai putea mişca şi un alt bătrân cardiac.

Rând pe rând oamenii care au fost salvaţi de elicopter au fost preluaţi de echipajele de pe ambulanţă şi Smurd care i-au aşteptat şase ore. Misiunea nu a fost deloc uşoară din cauza vântului puternic dar şi a bâlbâielilor autorităţilor locale care au uitat să-i aducă pe bolnavi la locul de aterizare.

Bolnavii au fost consultaţi în elicopter de medicul echipajului şi au primit îngrijiri pe durata zborului. Copilul cu insificienţă repsiratorie şi mama lui au fost internaţi pe secţia pediatrie iar ceilalţi au fost duşi la urgenţe. Singurul pasager din elicopter care nu avea probleme medicale era un cioban rămas în stână sub nămeţi. Bătrânul a fost dat dispărut de fii săi de la o altă stână.
 
Tot astăzi au fost salvate alte trei urgenţe medicale din zona Mihăileşti –Limpeziş.
 
Satele de unde au fost scoşi bolnavii sunt total acoperite de zăpadă iar utilajele nu au reuşit să croiască drum ambulanţelor ori autovehiculelor de armată.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite