Birourile electorale, luate cu asalt de candidaţi şi susţinătorii lor. La Buzău, primul înscris este un independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Toma este candidatul PSD la primărie  Foto Iulian Bunilă
Constantin Toma este candidatul PSD la primărie  Foto Iulian Bunilă

Agitaţie la birourile electorale, unde partidele se înghesuie să depună tabelele cu candidaţi. Social-democraţii au în fruntea listei pentru primăria Buzău un industriaş şi un fost magistrat iar liberalii merg pe mâna directorului sucursalei Electrica Buzău şi a unui consilier local din actuala legislatură. Primul care s-a înscris în cursa electorală a fost independentul Constantin Ionescu.

Organizaţia PSD Buzău a depus luni candidaturile pentru alegerile din 5 iunie la Biroul Electoral Municipal. Alături de candidatura antreprenorului Constantin Toma, a fost depusă şi lista de consilieri pentru forul municipal. Cap de listă este avocatul Constantin Florescu, fost judecător şi preşedinte al Tribunalului Buzău.

Dintre vechii aleşi, în primii zece se regăsesc doar trei social-democraţi. Este vorba despre viceprimarul Alexandru Dunel, medicul Victor Ioniţă şi Daniel Lambru. Actualul viceprimar cu atribuţii de primar Fănică Bârlă se regăseşte pe locul 11.

Cap de listă la consilieri este fostul judecător Constantin Florescu, care a deţinut şi funcţia de preşedinte al Tribunalului Buzău, care, după ieşirea la pensie, a ales să intre în politică. Fostul magistrat este urmat imediat de profesorul de filosofie Laurenţiu Ţepeluş, director adjunct la Colegiul Hasdeu, iar la 3 se află directoarea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţia Socială, Mariana Cristea.

Locul 4 este ocupat de directorul Agenţiei pentru Mediu Buzău, Ionuţ Apostu, fiind urmat de viceprimarul Alexandru Dunel. O surpriză o constituie plasarea la poziţia 7 a realizatorului de emisiuni radio Florin Artene, o voce populară printre buzoieni.

BUZAU

Şi organizaţia judeţeană PNL Buzău a depus luni dosarul de candidatură a partidului pentru alegerile locale din 5 iunie. Pentru funcţia de primar al municipiului Buzău candidează Ovidiu Anghel (foto dreapta), director Electrica Furnizare, cel care deschide şi lista liberalilor pentru Consiliul Local Municipal.

La a doua poziţie se află fostul consilier local, Ion Barbu, urmat de Nicolae Şerban, lider al Partidei Romilor, filiala Buzău, iar la poziţia 4 este preşedintele organizaţiei judeţene de tineret, Liviu Barbu. 

Poziţia 5 din listă este ocupată de profesorul de sport George Vlad, iar pe 6 este Liviu Bănică, preşedintele organizaţiei de pensionari. 

Viorica Suditu, şefa organizaţiei de femei este pe 7, pe 8 este Simona Şuchea, director economic la o societate buzoiană din domeniul filaturii, pe poziţia 8 se află medicul veterinar Ion Budişteanu, iar pe 10, Bogdan Duţă, director la o sucursală a unei firme de asigurări.

ionescu

Startul înscrierilor în cursa electorală pentru Primăria municipiului Buzău a fost dat de independentul Constantin Ionescu (foto sus). 

Fost viceprimar în perioada 2004 - 2008, acesta şi-a depus candidatura atât pentru funcţia de primar cât şi pentru un post de consilier local municipal independent fiind însoţit de aproximativ 25 de susţinători.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite