Artistul plastic Ciprian Dumitrache încheie anul cu prezenţe în expoziţii din ţară şi străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Dumitrache (în mijloc) va fi prezent cu o lucrare la o expoziţie în Portugalia       FOTO: Iulian Bunilă
Ciprian Dumitrache (în mijloc) va fi prezent cu o lucrare la o expoziţie în Portugalia       FOTO: Iulian Bunilă

Finalul lui 2012 îi aduce tânărului artist buzoian Ciprian Dumitrache o încununare a muncii de creaţie de peste an, prin numeroase participări la expoziţii colective în galerii din ţară dar şi din străinătate. Seria acestora a început în noiembrie, cu vernisajul unei expoziţii în Bucureşti, şi va culmina cu participarea, în decembrie, cu cel puţin o lucrare, la un eveniment cultural organizat în Portugalia.

   Ciprian Dumitrache, absolvent al Liceului de Artă din Buzău, în 1994, şi-a dedicat mare parte a timpului picturii de şevalet, un hobby de care s-a molipsit încă din copilărie. În atelierul său, a realizat sute de lucrări, în diverse tehnici ale picturii. La început, şi-a promovat creaţiile într-un cerc nu foarte larg, dar pretenţios, cel al prietenilor şi al colegilor artişti. În ultimii ani, însă, Ciprian Dumitrache a devenit o prezenţă din ce în ce mai frecventă şi apreciată la expoziţii organizate în Bucureşti, dar şi în alte oraşe ale ţării.

Finalul de an este pentru artistul plastic buzoian unul încărcat. În perioada 12 noiembrie – 12 decembrie, Ciprian Dumitrache are expuse trei lucrări în cadrul Salonului de Toamnă, deschis la Centrul de Conferinţe al World Trade Center din Bucureşti. A fost prezent la vernisaj, alături de ceilalţi participanţi, Ammar Al Nahhas, Răzvan Stanciu, Vladimir Damian, Petre Chirea şi Petre Emanoil Ghergu.

O altă lucrare, pe care Ciprian Dumitrache a realizat-o în timpul anului, a fost selectată de Uniunea Artiştilor Plastici pentru Salonul Naţional de Artă, dedicat Zilei Naţionale a României, care este programat la Alba Iulia, la începutul lunii decembrie.

De asemenea, buzoianul va trimite cel puţin o lucrare la o expoziţie organizată la final de an într-o importantă galerie din Lisabona, la invitaţia Colorida Art Gallery.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite