Ziua Porţilor Deschise la subunităţile pompierilor din Bucureşti şi Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Porţilor Deschise la subunităţile pompierilor din Bucureşti şi Ilfov
Ziua Porţilor Deschise la subunităţile pompierilor din Bucureşti şi Ilfov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii” Bucureşti - Ilfov organizează, sâmbătă, o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor, susţinute de pompieri-paramedici, cu ocazia împlinirii a 173 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari în Capitală. Mai mult, toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi din Ilfov vor fi deschise pentru public.

Astfel, sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, este "Ziua Porţilor Deschise” la toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, pentru oricine vrea să le viziteze.

După-amiază, între orele 17.00 şi 21.00, ISU Bucureşti - Ilfov organizează, în parcurile Carol I (intrarea de la Fântâna Zodiac) şi Alexandru Ioan Cuza (intrarea din strada Liviu Rebreanu), o expoziţie de tehnică, fiind prezentate echipamentele folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor, precum şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor medical, susţinute de pompieri-paramedici.

"Aceste activităţi au atât caracter de informare a cetăţenilor cu privire la misiunile şi activităţile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, cât şi rolul de pregătire a unei conduite preventive în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, spun reprezentanţii ISU Bucureşti - Ilfov.

În data de 18 august 1844, a fost semnat actul de înfiinţare a primei formaţiuni de militari bucureşteni, după ce domnitorul Ţării Româneşti, Gheorghe Dimitrie Bibescu, a creat o unitate militară pentru ajutorul populaţiei şi protejarea acesteia în lupta cu focul. Proiectul de organizare a serviciului public a fost pus în dezbaterea Adunării Obşteşti în data de 8 ianuarie 1844, iar după analize şi modificări în 18 august 1844 a fost semnat actul de înfiinţare a primei formaţiuni de pompieri militari bucureşteni.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite