Zeci de bucureşteni s-au aşezat la coadă să îşi plătească dările la stat. Taxa de parcare, de 10 ori mai mare: „Sunt doar 2 metri pătraţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutteratock
FOTO: Shutteratock

În prima zi lucrătoare a lui 2022, bucureştenii s-au aşezat la coadă să îşi plătească taxele locale. Unii dintre ei au început anul cu cheltuieli mult peste cele de anul trecut - au plătit noile taxe de parcare, în unele situaţii de 10 ori mai mari.

La Direcţia de Taxe şi Impozite Sector 6, zeci de bucureşteni au aşteptat să plătească fizic dările către stat. Dacă o fac în primele trei luni ale anului, au o reducere de 10 la sută. Oamenii au stat câteva ore la coadă, deşi au varianta achitării online care ar duce la evitarea aglomeraţiei şi a timpului pierdut.

Impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport se plătesc anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Nivelul majorării de întârziere este de 1% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

„La o casă de 75 metri pătraţi plătesc impozit 116 lei, iar un loc de parcare 500 lei - pentru doi metri pătraţi.”, a spus un bucureştean pentru Digi24.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite