Vier Pfoten a depus plângere penală împotriva conducerii ASPA. Printre motive se numără eutanasierea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii, din nou motiv de ceartă între ONG-uri şi ASPA FOTO Arhivă
Maidanezii, din nou motiv de ceartă între ONG-uri şi ASPA FOTO Arhivă

Organizaţia Vier Pfoten a depus, miercuri, o plângere penală împotriva conducerii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), susţinând că Răzvan Băncescu şi Bogdan Treeroiu ignoră decizia Curţii de Apel Bucureşti de suspendare a normelor de aplicare a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

Plângerea penală se referă la săvârşirea faptelor de abuz în serviciu, înşelăciune, deturnare de fonduri şi eutanasierea animalelor fără drept, după cum au declarat reprezentanţii Vier Pfoten.

“Având în vedere că Răzvan Bancescu a declarat public ca prin folosirea unor “portiţe legale” activitatea ASPA poate continua ca şi până acum, Vier Pfoten consideră acest lucru de o deosebită gravitate, deoarece înşeală cu bună ştiinţă cetăţenii şi instigă şi alte servicii publice de gestionare a câinilor fără stăpân la comiterea de infracţiuni” a declarat Anca Tomescu, coordonatorul de proiect „Câini Fără Stăpân“.

Pe de altă parte, Răzvan Băncescu a declarat miercuri, în studioul Adevărul Live, că va continua programul de gestionare a maidanezilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite