Echipajele ASPA, protejate de Poliţie. Sorin Oprescu: „Democraţia nu înseamnă dezordine publică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat ieri, la sediul Primăriei Bucureşti, o şedinţă de lucru ce a vizat discuţii legate de menţinerea liniştii şi ordinii publice în oraş. La întrevedere au participat şi prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, reprezentanţi ai Poliţei Generale, Jandarmeriei, ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, precum şi coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu.

În cadrul întâlnirii au fost stabilite măsuri urgente care se impun pentru ca programul privind gestionarea câinilor fără stăpân din Bucureşti să se deruleze în condiţii optime. Primarul Sorin Oprescu a invitat la solidaritate, în spiritul legii: „Să găsim împreună modalitatea de a funcţiona corect. Vă rog să ne asistaţi, să ne ajutaţi să nu se mai întample asemenea conflicte, să asiguraţi ordinea şi liniştea publică, astfel încât echipele de prinzători să-şi poată face datoria, fără teama de a fi agresate de aşa-zişii iubitori de animale. Democraţia nu înseamnă dezordine publică.”

Oficialii Poliţiei Capitalei, împreună cu Jandarmeria, Poliţia Locală şi ASPA au stabilit un mod de informare şi de operare, care să le permită să intervină în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, începând de miercuri, poliţia va asigura protecţia echipajelor ASPA, pentru a evita incidentele provocate de activiştii iubitori de animale. 

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a declarat că sunt necesare reacţii prompte în direcţia protejării oamenilor. Toate acţiunile trebuie să fie înregistrate, hingherii agresaţi trebuie să depună plângeri penale, pentru ca organele de anchetă să-şi facă datoria rapid, a adăugat acesta.

Recomandări pe aceeaşi temă

Şeful ASPA, la Adevărul Live: Hingherii vor putea intra şi pe proprietăţile private, iar poliţia va asigura protecţia echipajelor

VIDEO Bătaie între iubitorii de animale şi angajaţii ASPA. Răzvan Băncescu: Mi-au zgâriat maşina, îmi ameninţă familia

ASPA a inaugurat „orfelinatul“ pentru câini. Câte animale au fost abandonate de stăpâni în baza canină a Primăriei Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite