VIDEO Cel mai mare tobogan din Capitală, cât un bloc-turn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tobogan de 9.2 metri, cu şase „guri“ de lansare şi un spaţiu de joacă de 2.400 de metri pătraţi. Asta aducenoul parc pentru copii inaugurat sâmbătă în zona Tineretului din Capitală.

Terenul de joacă este amenajat la capătul Parcului Tineretului, un loc unde cu două luni în urmă era o mlaştină. Astfel, o suprafaţă totală de 2.400 metri pătraţi a fost defrişată şi pregătită pentru noul părculeţ.

Toboganul multicolor a devenit vedeta parcului care de sâmbătă este plin de copii.

Cel mai mare tobogan din Capitală, cât un bloc-turn

Întreaga suprafaţă este acoperită cu un material special, anti-traumă, astfel încât micuţii să nu se lovească atunci când cad.

Accesul în interiorul „gigantului“ se face printr-un turnuleţ cu scări, de unde copii pot ajunge spre toate cele 12 căi de ieşire ale toboganului, câte două la fiecare dintre cele şase braţe.

Parcul „Lumea copiilor“ a fost inaugurat în weekend de edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Acesta este cel mai înalt tobogan din Capitală. S-a lucrat o lună-două doar pentru a defrişa zona şi a nivela terenul“, a explicat directorul general al Administraţiei Domeniului Public (ADP), Vasile Negrilă.

Acces liber, dar nu oricum

Copiii nu plătesc taxă de acces la tobogan şi nu au niciun fel de restricţie în ceea ce priveşte programul. „Totul este gratis în acest parc, nimic nu se plăteşte, nici pentru copii, nici pentru adulţi“, a mai adăugat directorul ADP. Cu toate acestea, sunt câteva reguli de care autorităţile din parc au grijă să se ţină cont. Toţi copiii care se dau în toboban trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 3 şi 12 ani şi să fie însoţiţi de un adult.

Pentru cei care vin însoţiţi de animale, este amenajat un loc special unde patrupedele au şi ele „lumea lor“. Pentru că toboganul nu este tentant doar pentru cei mici, părinţii se furişează şi ei de ochii paznicilor şi dau o tură de la înălţime. Dacă sunt prinşi nici nu riscă mare lucru, ci doar o atenţionare.

Lângă tobogan „înfloresc“ noi atracţii

În apropierea „toboganului lui Piedone“, zona de amenajări se extinde. Se lucrează de zor la terenul de volei şi fotbal amenajat pe nisip. Acesta este construit pe locul vechiului teren de ski, care a fost deschis până în martie. În jurul terenului se vor monta băncuţe şi foişoare pentru privitori.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite