UPDATE Şoferul care a provocat un accident în Bucureşti având o alcoolemie de 1,14 mg/l a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politia

Un şofer a fost arestat după ce a provocat un accident în Bucureşti, poliţiştii stabilind că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma testării. De asemenea, el a prezentat un permis de conducere din Republica Moldova, care era fals. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

UPDATE: Judecătorii au decis arestarea preventivă a şoferului care a cauzat accidentul.

Sâmbătă după-amiaza, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe Bd. 1 Decembrie 1918, în care au fost implicate trei autovehicule.

„Conducătorul unui autovehicul, în vârstă de 48 de ani, care se deplasa pe Bd. 1 Decembrie 1918, a intrat în coliziune cu un autovehicul aflat în mişcare, în urma impactului rezultând şi avarierea unui autovehicul staţionat. Accidentul rutier a fost soldat exclusiv cu pagube materiale", a transmis Poliţia Capitalei.

Sursa citată menţionează  că după testarea cu  aparatul etilotest, a fost indicată o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la INML în vederea recoltării de mostre biologice.

„Bărbatul în cauză a devenit agresiv verbal şi a refuzat recoltarea de mostre biologice. Acesta s-a legitimat cu un act de identitate şi un permis de conducere eliberate de către autorităţile din Republica Moldova, documente care în urma verificărilor s-au dovedit a fi false", au mai precizat poliţiştii.

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi uz de fals.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite