Termoenergetica va începe să dea căldură în București. Cât va dura până când oamenii vor simți că se incălzesc caloriferele

0
Publicat:

Bucureștenii ar putea avea căldură în case noaptea începând de marți, când vor începe progresiv încărcarea instalațiilor, a anunțat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, la Digi24. Acesta a  precizat că va începe progresiv încărcarea instalațiilor, sunt așteptate avarii, deoarece sistemul este sensibil.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Claudiu Crețu a declarat că probele vor începe cu blocurile din apropierea CET-urilor, dar nu este un cartier anume care să aibă prioritate. 

„Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii.

În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele. Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, când se sau ajutoarele pentru căldură”, a spus directorul Termoenergetica, la Digi24. 

Bucureștenii vor plăti mai mult decât dublu pentru factura la încălzire față de iarna trecută,  prețul gigacaloriei pentru populație crescând la 1 aprilie, de la 143 lei la 350 lei.

Anunțul vine în condițiile în care termoenergetica a început luni lucrările de remediere a unor avarii apărute pe conductele de termoficare și lucrări de finalizare a unor reparații pentru închiderea șantierelor, în sectoarele 1, 2, 3, 5 și 6.

  Lucrările se desfășoară pe parcursul următoarelor zile, având în vedere condițiile meteorologice, care permit încă intervenția asupra rețetelor de termoficare.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite