Terasa unui bloc din Unirii s-a rupt în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bucată de beton, lungă de zece metri, s-a desprins de pe acoperisul  unui imobil de locuinţe de pe Bulevardul Libertăţii. Potrivit autorităţilor, locatarii sunt cei care trebuie să plătească reparaţiile de la ultimul nivel, unde infiltraţiile au „mâncat” grinzile. 

În urmă cu două săptămâni, locatarii blocului A1 de pe Bulevardul Libertăţii nr.1, au fost treziţi din somn în jurul orei 5.00 dimineaţa de un zgomot puternic.

„A vibrat tot blocul. Am crezut că e cutremur sau că se dă spargere la apartamentul vecinului de la ultimul etaj”, povesteşte Liviu Gheorghe, în vârstă de 52 de ani, care locuieşte la etajul şapte al clădirii cu opt nivele.

Bărbatul a ieşit pe scară pentru a vedea ce se întâmplă. Vecinul de la opt l-a anunţat atunci că zgomotul s-a auzit de pe acoperiş.

Cei doi vecini au ieşit prin uscătorul clădirii pe terasa blocului să vadă ce s-a întâmplat. Când au ajuns pe acoperiş au descoperit că o bucată din terasă, lungă de aproximativ zece metri şi cu o greutate de peste 100 de kilograme, se desprinsese cu tot cu armătură şi se prăbuşise pe acoperişul blocului.

Nu a îndepărtat nimeni bucata de beton
„Ne-am şi speriat când am ajuns acolo. Ne gândeam să nu afecteze rezistenţa clădirii”, spune Liviu Gheorghe. El a adăugat că în ziua incidentului a sunat la primărie pentru a vedea cum se poate remedia situaţia, dar cei de aici l-au direcţionat către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).
Astfel, bucata aproape compactă din ciment se află şi în acest moment în acelaşi loc. 

„Trebuie stabilită, mai întâi, cauza incidentului, de aceea este nevoie de analiza unui expert de la Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei. Pe baza concluziilor trase de acest expert, Asociaţia de Proprietari este cea care trebuie să angajeze o firmă specializată care să execute lucrările de reparaţii”, a explicat Ion Schiaucu, şeful Serviciului Control Calitate Lucrări de Construcţii din cadrul ISC.

Locatarii dau vina pe inflitraţii
Oamenii din bloc sunt convinşi, însă, că terasa clădirii s-a rupt în două din cauza infiltraţiilor de apă care au făcut să ruginească sârmele care susţineau bucata de ciment desprinsă. „Bucata era ţinută doar de nişte sârme subţiri. Au ruginit de la umezeală şi au cedat. S-au format stalactite între bucata căzută şi restul terasei”, a mai spus Liviu Gheorghe.

Blocul cu pricina este situat chiar în centrul Capitalei, făcând parte din proiectul Victoria Socialismului, finalizat în 1984.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite