Sorin Oprescu vrea legi mai puternice pentru refacerea faţadelor clădirilor retrocedate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul vrea întărirea legislaţiei FOTO Adevărul
Primarul vrea întărirea legislaţiei FOTO Adevărul

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi dimineaţă, că se află în negocieri cu guvernul pentru a întări legislaţia consolidării şi refacerii faţadelor clădirilor restituite.

Prezent la Conferinta „Cities of Tomorrow“, Oprescu a declarat că lucrările de restaurare a faţadelor vor fi făcute de Primăria Capitalei, însă are nevoie de sprijin din partea Guvernului: „Le facem noi, dar să participe şi ei “, a precizat edilul.

De asemenea, primarul a declarat că o astfel de lege este foarte importantă, declarându-se total împotriva celor care şi-au luat drepturi procesuale de la moştenitori şi care apelează la fel de fel de strategii pentru a ridica construcţii în locul clădirilor restituite: „Le lasă neîngrijite special, pentru a se dărâma şi a construi blocuri în loc. Eh, nu o să se construiască“ , a completat Oprescu.

Edilul a spus că în aceste situaţii se gândeşte la expropriere, pentru că cei care fac astfel de lucruri „nu şi-au dat interesul pentru bunul pe care l-au avut“.
 

Pe aceeaşi temă:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite