Show special la Circul Globus pentru Cirque du Soleil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa “Circ&Variete Globus” îşi întâmpină colegii de breaslă din Grupul Internaţional Cirque du Soleil printr-un spectacol – eveniment dedicat sosirii acestuia la Bucureşti.  Artistii români vor performa în faţa celor de la Cirque du Soleil, diseară, de la ora 18:00.

Anul acesta circul de stat împlineşte 50 de ani de activitate, ocazie cu care arti;tii din Bucureşti vor celebra centenarul instituţiei alături de spectatori, prin venirea la Bucureşti, pentru prima dată a Grupului Internaţional Cirque du Soleil.

Circarii români vor prezenta în faţa invitaţilor de gală spectacolul câştigator al marelui premiu “Leul de aur” al  Festivalului Internaţional de Artă a Circului 2011, intitulat “Destinul dacilor”. În cadrul acestui eveniment vor susţine un recital live formaţiile K1 şi Romania şi artiştii Răzvan Răducanu şi Ovidiu Popa.

Acest spectacol este o producţie românească, grandiosă, în care spectatorii vor avea ocazia să urmărească peste o sută de personaje, în numere de dresură cu lei, cai, ponei, cămile, căpriţe, lame, porumbei, căţei, dar şi un păun şi un elefant. Nu vor lipsi nici numerele de echilibristică, acrobaţii aeriene şi de jonglerie care taie rasuflarea atât copiilor, cât şi adulţilor. Regia şi scenariul îi aparţin Brânduşei Novac care este în acelaşi timp şi directoarea circului de stat din Bucureşti.

Grupul internaţional Cirque du Soleil a sosit în România pentru prima dată cu emoţionanta sa producţie Saltimbanco. Acesta este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil şi a fost prezentat începând cu 1992 de nenumărate ori cu casa închisă publicului din Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia şi Noua Zeelandă, în total peste 11,5 milioane de fani entuziaşti. În 2007, spectacolul a fost readaptat, fiind considerat o sărbătoare “caleidoscopică şi captivantă, dedicată agilităţii şi artei”, cu o distribuţie de 50 de artişti de mare calibru provenind din 20 de ţări diferite.

Protagoniştii show-ului “Saltimbanco” vor fi întâmpinaţi de Brânduşa Novac, de Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei şi de Excelenţa Sa Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei in Romania.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite