Servicii medicale gratuite pentru refugiații ucraineni în Capitală

0
Publicat:

Societatea Națională de Cruce Roșie din România va pune în practică în Capitală proiectul Sănătate în comunitate, prin care refugiații ucraineni pot beneficia de servicii medicale gratuite.

Crucea Roșie România s-a implicat în ajutorarea refugiaților ucraineni Foto: Crucea Rosie
Crucea Roșie România s-a implicat în ajutorarea refugiaților ucraineni Foto: Crucea Rosie

Proiectul este derulat în Capitală cu sprijinul financiar de 50.000 de euro al Majorel România, companie specializată în soluții personalizate de afaceri.

Serviciile medicale gratuite dedicate refugiaților ucraineni includ suport psihologic, teste de glicemie, măsurători tensiune, puls, greutate, înălțime, EKG, consult general de evaluare a stării de sănătate (medicină generală), recomandări pentru continuarea investigațiilor/tratamentelor, după caz și consultatii, doctorii de specialitate fiind invitați să facă consultațiile periodic în funcție de numărul de solicitări. Copiii vor beneficia și de tratamente stomatologice.

Totodată, Crucea Roșie România va continua proiectul Centrul Multicultural “Humanity’, unde mamele și copiii ucraineni, beneficiază de suport psihosocial și consiliere psihologică, cursuri de limba română și limba engleză pentru copii si adulți, after school pentru copii, ateliere tematice pentru copii și părinți – desen, dans, prim ajutor, creație, gimnastică, arte combinate.

Suport psihologic pentru refugiații ucraineni

Viața într-o țară străină poate fi deosebit de dificilă, mai ales pentru o familie care a trecut printr-o traumă. Prin toate proiectele pe care le implementăm în sprijiul cetățenilor ucraineni din România, încercăm să abordăm nevoile lor cele mai urgente. Și pentru că știm că un conflict poate fi devastator pentru sănătatea mintală, implementăm proiecte care să aibă ca obiectiv aceste aspecte. Mulțumim Majorel România pentru încrederea pe care ne-o oferă”, declară Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Dată fiind durata preleungită a acestui conflict, implicarea comunității este esențială pentru derularea unor proiecte pe termen lung, menite să asigure o oarecare stabilitate familiilor urainene care acum au nevoie mai mult ca oricând de un punct de sprijin.

Încă de la începutul acestui conflict am simțit nevoia să ne implicăm oferind ajutor pentru nevoile reale ale celor afectați. Suntem conșienți că bariera limbii îngreunează accesul cetățenilor ucraineni la toate tipurile de servicii și că adaptarea la noua lor viață este un proces de durată, de aceea ne-am dorit foarte mult să susținem proiecte care facilitează accesul refugiaților la servicii medicale sau after school.“ a afirmat Daniela Micușan, director general Majorel România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite