Sectorul 2: Proiect aprobat pentru creşterea calităţii colectării deşeurilor. La cât se ridică finanțarea

0
Publicat:

Radu Mihaiu a anunțat, luni, printr-o postare publicată pe Facebook că proiectul cu privire la infrastructura de strângere selectivă pentru atingerea scopurilor de reciclare a deșeurilor din Sectorul 2 a fost aprobat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, conform Agerpres

Pubele inteligente FOTO Salubris
FOTO Salubris

Proiectul a fost aprobat după un proces de evaluare complex, care a durat peste patru luni. 

Finanțarea, în valoare de 96.540.603 lei, va fi folosită pentru cumpărarea de: maşini pentru colectarea separată a deşeurilor pe cinci fracţii, respectiv a bio-deşeurilor: 31 autocompactoare de ultimă generaţie pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile, 15 autocompactoare de ultimă generaţie pentru colectarea separată a biodeşeurilor.  Conform primarului Sectorului 2, toate mașinile vor fi dotate cu software de cântărire, monitorizare şi control. 

În plus, edilul a mai adăugat că vor fi cumpărate pubele pentru colectare separată pe cinci fracţii şi pentru bio-deşeuri.  

Pentru zona de blocuri, vor fi achiziționate: 2.500 de module cu câte cinci pubele de 240 de litri pentru colectarea separată a deşeurilor pe cinci fracţii (hârtie - carton, plastic - metal şi sticlă); alte 10.000 de pubele pentru cinci fracţii în zonele unde nu există suficient spaţiu pentru amplasarea structurilor modulare integrale; 3.400 de pubele pentru bio-deşeuri. 

 Separat, pentru zona de case vor fi cumpărate 59.984 de pubele de 120 de litri pentru colectare separată deşeuri reciclabile şi 29.992 de pubele pentru bio-deşeuri. 

 Toate pubelele vor fi dotate cu etichete inteligente (sistem RFID) pentru a fi citite automat la ridicare.

  Primarul Sectorului 2 a transmis că autoritatea locală se pregăteşte să lanseze licitaţiile pentru achiziţia echipamentelor. 

 „Facem în acelaşi timp eforturi susţinute pentru deblocarea licitaţiei pentru selectarea unui nou operator de salubrizare în Sectorul 2 (...). Această licitaţie a fost blocată în instanţă pentru motive care ţin de probleme cronice ale depozitării de deşeuri în Bucureşti", a adăugat Radu Mihaiu.   

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite