Sector 6: Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire se depun de vineri

0
Publicat:

Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire se depun de vineri în Sectorul 6, a anunţat, miercuri, autoritatea locală.

Cerere ajutor de încălzire
Cerere ajutor de încălzire

Cererea şi documentele necesare pot fi transmise individual sau de asociaţiile de proprietari electronic, la adresa de e-mail ajutorsocial@dgaspc6.com; prin poştă, la adresa Strada Floare Roşie nr. 7A; la sediile DGASPC Sector 6 din Strada Floare Roşie nr. 7A sau Bulevardul Timişoara nr. 21.

Pentru depunerea cererilor la sediile DGASPC Sector 6 programul de lucru cu publicul este luni, marţi, joi şi vineri, în intervalul orar 9,00 - 13,00, iar miercuri de la ora 13,00 la 18,00.

Persoanele care pot cere ajutorul de încălzire trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 de lei pe membru de familie, respectiv de 2.053 de lei pe lună în cazul celor singure.

Stabilirea dreptului la subvenţie se face prin dispoziţie a primarului. Pentru cererile depuse până la data de 20 a lunii, ajutorul se acordă începând cu luna respectivă. În cazul celor care depun documentele după data de 20 a lunii, ajutorul se acordă de luna următoare. Doar beneficiarii de ajutor social primesc ajutorul de încălzire din luna depunerii solicitării, indiferent de data la care aduc dosarul.

Ajutorul se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. În cerere se menţionează şi sistemul de încălzire utilizat, deoarece se acordă sprijin pentru un singur sistem de încălzire: fie cu energie termică, fie cu gaze naturale sau cu energie electrică ori cu lemne sau alţi combustibili solizi.

Pe lângă cerere şi declaraţia pe proprie răspundere, sunt necesare actul de identitate al solicitantului şi, după caz, al celorlalţi membri ai familiei; dovezi de venit - talon de pensie, de şomaj, fluturaş sau adeverinţă de salariu, extras de cont, după caz; documentul care să ateste dreptul de folosinţă asupra locuinţei (act de proprietate, contract de închiriere); adeverinţă de la asociaţia de proprietari din care să reiasă numărul şi numele persoanelor trecute pe lista de întreţinere, codul client de la Termoenergetica, codul de client şi cel al locului de consum de la furnizorul de gaze; copie a unei facturi de furnizare a energiei electrice/gaze naturale; declaraţia de consimţământ GDPR şi nota de informare GDPR.  

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite