Se dezbate public construirea unor clădiri controversate pe care Primăria Capitalei a încercat să le treacă pe furiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan susţine că Municipalitatea încearcă să dea liber construirii unor clădiri controversate FOTO Adevărul
Nicuşor Dan susţine că Municipalitatea încearcă să dea liber construirii unor clădiri controversate FOTO Adevărul

Cele cinci Planuri Urbanistice Zonale care au fost puse în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii chiar în zilele dintre Crăciun şi Revelion, când Primăria nu lucra, vor intra în dezbatere publică vineri şi, respectiv, luni. Bucureştenii au ocazia de a a-şi exprima opinia faţă de construirea unor clădiri controversate.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, al cărei preşedinte este matematicianul şi fostul candidat la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Astfel, proiectele propuse de Primăria Capitalei, condusă de primarul general Sorin Oprescu, vor intra în dezbatere publică vineri de la ora 11:00 şi luni de la ora 11:00. Şedinţele de dezbatere publică sunt organizate la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, aşa încât bucureştenii sunt invitaţi să-şi spună părerea. 

Mai exact, vineri se vor dezbate PUZ-ul Dorobanţi- Broşteanu- Eminescu şi PUD-ul prin care Maxim Gorki propune un imobil de cinci etaje în zona Primăverii. Luni, se vor dezbate celelalate proiecte. 

Cele cinci proiecte aflate în discuţie sunt după cum urmează:

Turn de 45 de metri, contestat de peste 1.000 de oameni

1. PUZ Dorobanţi - Broşteanu – Eminescu, care propune un turn de 45 de metri înălţime într-o zonă foarte aglomerată. Turnul ar urma să fie în imediata vecinătate a unor monumente istorice din Calea Dorobanţi şi strada Eminescu. Potrivit lui Nicuşor Dan, acest proiect este respins vehement de peste 1.000 de vecini, care au semnat mai multe memorii împotriva proiectului şi care au fost neglijate de municipalitate. Parohia cartierului s-a manifestat de asemenea împotriva proiectului, care propune un cazino vecin bisericii.

2. PUZ Haşdeu – Uranus – Calea Rahovei propune continuarea străzii Buzeşti – Berzei. 5.500 de metri pătraţi din parcul Izvor şi aproximativ 200 de copaci ar urma să fie defrişaţi. Proiectul propune de asemenea un tunel foarte costisitor pe sub Casa Poporului.

Imobil lângă restaurantul Cina, mai înalt decât Ateneul Român

foto restaurant cina

 Aşa ar urma să arate parcul din faţa Ateneului Român după ridicarea imobilului de lângă restaurantul Cina

3. PUD Rosetti 1-3 propune un bloc lipit de restaurantul Cina. Ar fi defrişaţi 15-20 de copaci. Imobilul nou construit ar fi mult mai înalt decât restaurantul Cina, monument istoric, şi cu două etaje mai înalt decat Ateneul Român (la cornişa acestuia).

4. PUD Maxim Gorki propune un imobil de cinci etaje în zona Primăverii. Vecinii au început deja mai multe acţiuni în instanţă împotriva proiectului.

5. PUZ Progresului – Nuţu Ion propune un complex rezidenţial în zona Răzoare – Progresul. Proiectul propune demolarea unor monumente istorice de arhitectură industrială.

Aducem aminte că Cinci Planuri Urbanistice Zonale controversate au fost puse, pe site-ul municipalităţii, pentru dezbatere publică, chiar în zilele libere dintre Crăciun şi Anul Nou. Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, susţine că este o nouă strategie a administraţiei centrale de a trece pe furiş nişte construcţii care nu respectă normele de construcţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite