Scăpăm de piatra cubică de pe Aviatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine, pe Bulevardul Aviatorilor, de la Şoseaua Nordului până la Piaţa Charles de Gaulle se va circula doar pe câte o bandă pe sens. Bulevardul Aviatorilor, artera-monument care intră în reparaţii după fiecare ninsoare, va fi în sfârşit renovată din temelii, piatra cubică fiind înlocuită cu asfalt.

În urmă cu şase ani, printr-un ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme, Răzvan Theodorescu, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle şi Bulevardul Constantin Prezan au fost incluse pe lista monumentelor istorice şi nimeni nu se putea atinge de piatra cubică din aceste zone.

Astfel, după fiecare zăpadă, se formau cratere care distrugeau maşinile, iar în fiecare primăvară, uneori chiar şi la distanţă de doar trei luni, zona intra în renovări pe bani publici. Sătui, bucureştenii au iniţiat o petiţie online prin care cereau autorităţilor scoaterea pietrei cubice şi înlocuirea acesteia cu asfalt. Petiţia a avut peste 2.000 de semnatari.

Luna trecută, reprezentanţii Primăriei Capitalei au trimis o adresă către Ministerul Culturii prin care se cerea acordul pentru scoaterea pietrei şi înlocuirea acesteia cu asfalt. „Asfaltăm tot. Este cea mai bună soluţie. O să lăsăm anumite porţiuni cu piatră cubică în faţa monumentelor istorice pentru că este zonă protejată şi face parte din patrimonial naţional", declara pe atunci, directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

Lucrări până în toamnă
Nici din partea Ministerului Culturii şi nici din cea a Administraţiei Străzilor nu s-a mai auzit nimic despre planurile de asflatare, în schimb de miercuri, în zonă s-au impus restricţii de circulaţie, şi au început lucrările dinspre Şoseaua Nordului. De mâine, lucrările, care s-au oprit la intersecţia Bulevadrului Aviatorilor cu Bulevardul Mircea Eliade, în zona Parcului Bordei, vor continua până la Piaţa Charles de Gaulle. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din cele şase benzi ale arterei se vor circula pe câte una pe fiecare sens.

„Se vor forma ambuteiaje, mai ales seara şi dimineaţa dar suportăm numai la gândul că nu ne mai rupem maşinile în gropi şi nu se vor mai produce accidente. Piatra cubică, mai ales când e udă, este foarte periculoasă şi pentru motociclişti şi pentru maşini", spunea azi-dimineaţă Damian Neagu, şofer bucureştean.

Rute ocolitoare
Conducătorii auto pot alege rutele ocolitoare Bulevardul Mareşal Constantin Prezan - Şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Bulevardul Aerogării - str. Nicolae Caramfil sau Bulevardul Mareşal Constantin Prezan - Şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Bulevardul Aerogării - str. Barbu Văcărescu. Deşi reprezentanţii Administraţiei Străzilor au refuzat să dea vreo declaraţie pe această temă, Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei a spus că restricţiile de circulaţie urmează să ajungă până în Piaţa Victoriei, iar lucrările s-ar putea întinde până în toamnă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite