Pubele subterane de colectare selectivă, în Sectorul 3 al Capitalei. Robert Negoiţă: „Se elimină poluarea mediului şi împrăştierea deşeurilor“

2
Publicat:
Ultima actualizare:

În sectorul 3 al Capitalei a început curăţenia de primăvară, iar reprezentanţii primăriei au anunţat că vor să extindă proiectul care prevede amplasarea pubelelor subterane de colectare selectivă. Aceştia spun că pubelele subterane sunt soluţia pentru un oraş mai curat, cu ajutor lor eliminându-se mirosul neplăcut, urmând ca în tot sectorul să fie montate 500.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a spus că  în perioada campaniei de curăţenie de primăvară se vor planta flori din serele ADP-ului pe spaţiile verzi, urmând să se spele străzile şi mobilierul urban. Totodată, edilul a precizat că va extinde programul care prevede amplasarea pubelelor subterane, urmând ca în sector să fie montate în jur de 500.

„Vom salubriza spaţiile verzi pentru că iarna nu putem face curăţenie, iar acum putem interveni mai eficient. Există şi aspecte care mă deranjează. De exemplu, faptul că trotuarele şi în general zonele unde nu se poate interveni cu utilaje sunt pline de mucuri de ţigări sau excremente de câine. Am dat termen direcţiilor de specialitate din primărie ca în două săptămâni să găsească o soluţie pentru a se putea interveni şi pe trotuare“, a declarat primarul Robert Negoiţă.

Pubele subterane, soluţie occidentală

Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Rosal, a implementat în luna iunie a anului trecut colectarea selectivă în sisteme subterane de depozitare. Acest sistem pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere constă în amplasarea de containere în subteran, aducând un design nou integrat în peisajul urban al Sectorului 3, după cum explică reprezentanţii primăriei.

„Prin amplasarea containerelor îngropate se elimină poluarea mediului şi împrăştierea deşeurilor de către animale sau oameni, prin securizarea acestuia. De asemenea, sistemul este ideal şi pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile (hârtie, plastic sau sticlă). Costurile de mentenanţă sunt mai mici deoarece containerele sunt amplasate în subteran şi sunt protejate de intemperii şi de riscul incendierii“, se arată într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte monitorizarea containerelor, aceasta se va realiza cu ajutorul unor dispozitive de verificare a volumului de umplere a masei, obţinându-se o centralizare a datelor.

În acest moment, în tot sectorul sunt amplasate câteva zeci de pubele subterane, dar primarul Robert Negoiţă a declarat că şi-a propus să ajungă la un număr de 500 de astfel de containere. „Acest sistem funcţionează deja în occident şi sunt mândru că suntem prima administraţie locală care îl implementează în România“, a mai declarat Robert Negoiţă.

Pe aceeaşi temă:

Hoţi de pubele de gunoi prinşi în flagrant

Ce roboţi mai inventează studenţii clujeni? De la maşinăria care îţi face cartofi prăjiţi până la coşul de gunoi inteligent

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite