Protestele cetăţenilor l-au convins pe primarul Sectorului 3 să renunţe la construirea Sălii Polivalente în Parcul Titan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 3 a anunţat, miercuri, sistarea proiectului referitor la sala multifuncţională ce urma a fi construită în Parcul Titan. Această decizie a fost luată în urma mai multor proteste ale bucureştenilor care se împotriveau proiectului.

UPDATE Grupul de acţiune „Prietenii Parcului IOR”, care au organizat protestele împotriva acestui proiect, a anunţat că a luat la cunoştinţă decizia Primăriei.

„Grupul de acţiune Prietenii Parcului IOR anunţă că a luat la cunoştinţă faptul că Primăria sectorului 3 doreşte să renunţe la planul construirii unei săli polivalente în interiorul parcului IOR. Ştim însă că hotărârea de adoptare a investiţiei şi a PUD-ului pentru respectiva construcţie nu se vor anula printr-un comunicat pus pe un site. Aşteptăm şi hotărârea Consiliului Local care să oprească definitiv acest proiect şi continuăm demersurile noastre pe plan juridic în contencios administrativ”, se arată într-un comunicat emis de aceştia.

În documentul citat se mai precizează că ei doresc ca Primăria Sectorului 3 să demareze un program de revitalizare a unităţilor culturale de cartier, care în prezent se află în stare de degradare, respectiv Cinema Gloria şi Teatrul de vară din parcul Titanii. 

Primăria Sectorului 3 a anunţat, miercuri, că a sistat construirea sălii din Parcul Titan.

„În urma mesajelor primite de la cetăţeni, Primăria Sectorului 3 a luat decizia să sisteze derularea acestui proiect în Parcul Titan şi să analizeze relocarea lui pe un alt teren din sector. Primăria consideră, de asemenea, că o sală multifuncţională de spectacole în Sectorul 3 este un obiectiv necesar şi aşteptat de cetăţeni, dovadă fiind numeroasele mesaje primite în acest sens. Pe de altă parte, una dintre priorităţile majore ale acestui mandat este extinderea spaţiului verde, aşa cum a fost comunicată în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, prioritate care este avută în vedere permanent”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Sectorului 3.

Potrivit proiectului, în Parcul Titan urma să fie construită o sală de spectacole cu o capacitate de  1.200 de locuri, fiind dedicată evenimentelor culturale. Noua construcţie urma să se întindă pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, având două etaje.

Acest proiect a iscat o serie de proteste pentru a împiedica construirea sălii. Cei care locuiesc în zonă susţin că le este teamă ca nu cumva parcul să se transforme într-un mare de beton, după ce în primăvara anului trecut, Primăria Sectorului 3 a instalat mai multe pancarte cu mesajul „Zonă Retrocedată” pentru a indica faptul că aproximativ un sfert din parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, aparţine unui moştenitor care a revendicat terenul încă din 2005, când a fost retrocedat de Primăria Capitalei.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Cum o să arate sala culturală care va fi construită pe spaţiul verde din Parcul Titan din Capitală

Parcul Titan din Capitală va avea o sală de spectacole, în ciuda nemulţumirilor stârnite în rândul celor care locuiesc în zonă şi care susţin că sala nu ar trebui construită pe spaţiul verde, întrucât „se distruge inutil“ o suprafaţă din parc. Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 nu par să ia în calcul nemulţumirile celor care locuiesc în zonă şi au prezentat deja machetele noii săli.

Locuitorii Sectorului 3 încep războiul cu Negoiţă. Oamenii susţin că vor face sesizare peste sesizare faţă de investiţiile făcute de edil

Locuitorii din sectorului 3 al Capitalei au anunţat pe reţelele de socializare că au de gând să protesteze faţă de cele mai noi achiziţii realizate de edilul Robert Negoiţă. Printre acestea se numără realizare unui săli de spectacole în Parcul Titan sau ridicarea unor garduri înalte de circa doi metri în jurul mai multor  blocuri din sector.

 

Robert Negoiţă vrea să construiască o sală culturală în Parcul Titan, dar „Prietenii Parcului IOR“ vor să împiedice betonarea zonei verzi

Parcul Titan din Sectorul 3 al Capitalei va avea o sală de spectacole enormă, în ciuda nemulţumirilor stârnite în rândul celor care locuiesc în zonă şi care susţin că sala nu ar trebui construită pe spaţiul verde, întrucât se distruge inutil o suprafaţă din parc. În replică, reprezentanţii primăriei conduse de Robert Negoiţă susţin că sala va fi ridicată, respectându-se toate normele legale în vigoare. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite