Proprietarul Cathedral Plaza: Hotărârea de demolare a fost dată într-un proces în care nu am fost chemaţi parte în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul clădirii Cathedral Plaza susţine că hotărârea de demolare a fost dată într-un proces în care nu au fost chemaţi parte în judecată
Proprietarul clădirii Cathedral Plaza susţine că hotărârea de demolare a fost dată într-un proces în care nu au fost chemaţi parte în judecată

Hotărârea de demolare a clădirii de birouri Cathedral Plaza a fost pronunţată într-un proces în care proprietarul clădirii nu a fost parte chemată în judecată şi nu s-a putut apăra, susţine Millennium Building Development (MBD), proprietarul Cathedral Plaza.

”Hotărârea prezentată de Arhiepiscopia romano-catolică de Bucureşti drept titlu pentru demolare este în realitate o soluţie dispusă la şase luni după ce proprietarul, Millennium Building Development, a iniţiat această acţiune legală de regularizare. În plus, soluţia a fost pronunţată de o instanţă căreia nu i-a adus la cunoştinţă cererea de regularizare şi în cadrul unui proces în care MBD nu a fost parte chemată în judecată şi nu s-a putut apăra, şi clădirea Milenium se află în teren privat şi nu în teren public”, explică proprietarul, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, potrivit News.ro.

Acesta mai susţine că Primăria Capitalei are obligaţia de a legaliza clădirea, în acest sens fiind depuse 19 expetize realizate de universităţi şi experţi, din care reies legalitatea actelor, calitatea construcţiei, protejarea monumentului, imposibilitatea de a dărâma clădirea fără afectarea monumentului.

Proprietarul Cathedral Plaza mai spune că, ”în cazul absurd al demolării”, costul estimat ar fi de 70 de milioane de euro, sumă care ar trebui suportată de Primăria Capitalei.

”Primăria Municipiului Bucureşti are mai întâi obligaţia în faţa societăţii româneşti şi în faţa investitorului de a autoriza clădirea Cathedral Plaza şi de a pune capăt acestui abuz care durează din 2011”, mai spune Millenium, în opinia căruia Ţdemolarea ar fi un act nesăbuit, brutal, absurd şi care ar trăda o adevărată iresponsabilitate”.

Primăria Capitalei a transmis vineri că au fost iniţiate demersurile pentru desfiinţarea clădirii de birouri Cathedral Plaza, pentru identificarea modalităţilor de demolare şi costurilor urmând să fie făcută o nouă licitaţie publică, inclusă în Programul Anual al Achiziţiilor Publice pe anul 2017 al municipiului Bucureşti.

Tot vineri, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu a declarat că, în opinia sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, "fuge de obligaţia de a da decizia de demolare” în cazul Cathedral Plaza, el explicând că în această problemă nu s-a ajuns la niciun acord.

Arhiepiscopul Ioan Robu a spus că există o hotărâre definitivă de demolare a imobilului, dar că în această problemă nimeni nu vrea să facă primul pas.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite