Ioannis Papalekas, investitorul de două miliarde de euro: între patimile cu Cathedral Plaza şi planuri uriaşe de investiţii în logistic şi rezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai influenţi investitori imobiliari din România, consideră că nume mari din piaţa fondurilor de investiţii vor veni pe piaţa locală începând de anul viitor, în contextul în care yield-urile (randamentele) în ţările din vest sunt în scădere.

Ce planuri are Globalworth pe plan local, cum vede evoluţia pieţei de birouri, dar şi ce soluţii vede pentru stingerea litigiului şi intrarea Cathedral Plaza în circuitul comercial - acestea sunt câteva dintre subiectele atinse în cadrul primei întâlniri a lui Ioannis Papalekas cu presa de business.

În contextul sinuos al proceselor care implică clădirea Cathedral Plaza, imobil care a intrat din 2013 în portofoliul lui Ioannis Papalekas, omul de afaceri a ieşit la rampă şi a avut un prim dialog cu presa de business. Iată principalele declaraţii:

  • Până la finalul anului vom ajunge la proiecte de un miliard de euro în România şi vom mai investi încă un miliard de euro.
  • Nu există o soluţie juridică în cazul Cathedral Plaza, procesele mai pot continua înca 5-10 ani.
  • Ne vom concentra pe sectorul logistic şi industrial. Vrem să dezvoltam proiecte în Cluj, Timişoara şi Constanţa.
  • Vom dezvolta un proiect rezidenţial în zona Floreasca din Capitală, la fosta fabrică Automatica.

Citeşte articolul integral pe Wall-Street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite