Primăria Sectorului 1 nu a fost amendată cu 200.000 lei de Garda de Mediu: Au fost în control, dar nu au aplicat nicio amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu a declarat că atât Romprest, cât şi Primăria de sector, trebuie să îşi respecte angajamentele Foto: Arhivă
Florin Cîţu a declarat că atât Romprest, cât şi Primăria de sector, trebuie să îşi respecte angajamentele Foto: Arhivă

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 dezmint, vineri, informaţiile conform cărora Garda de Mediu ar fi amendat instituţia cu 200.000 de lei.  Totodată se precizează că într-adevăr comisarii Gărzii au fost în control, însă nu au aplicat nicio amendă.

„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora Primăria Sectorului 1 ar fi fost amendată de Garda Naţională de Mediu cu suma de 200.000 de lei, administraţia locală a Sectorului 1 face următoarele precizări. Informaţiile apărute la diverse posturi de televiziune sunt false. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au fost în control la Primăria Sectorului 1, dar nu au aplicat nicio amendă”, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 1.

De altel Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat joi că nu îşi poate da acordul cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1, în contextul problemelor privind ridicarea gunoiului de către Romprest. Şi a adăugat că din notele de constatare ale Gărzii de Mediu rezultă că nu se justifică declararea stării de alertă, măsură cerută de primarul Clotilde Armand.

Iar premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, despre situaţia ridicării gunoiului din Sectorul 1, că până când va exista o decizie în instanţă, toată lumea, atât Romprest, cât şi Primăria de sector, trebuie să îşi respecte angajamentele şi să asigure continuitatea serviciului de salubritate.

El a mai spus că speră ca Garda de Mediu să îşi facă datoria cu privire la situaţia salubrizării din Sectorul 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite