Clotilde Armand, contrazisă pe tema contractului cu Romprest: „Trenul anulării a trecut de mult timp”. Ce soluţii sunt înaintate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. FOTO Inquam Photos /  George Călin
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. FOTO Inquam Photos /  George Călin

Clotilde Armand este contrazisă atât de specialişti, cât şi de politicieni pe tema nulităţii contractului între Primăria Sectorului 1 şi Romprest, fiind avansate mai multe soluţii de remediere a situaţiei între părţile conflictului, în condiţiile în care sectorul încă se confruntă cu problema gunoaielor.

Primarul Sectorului 1 a anunţat, joi seară, că a atacat în instanţă contractul între primăria pe care o conduce şi Romprest, pentru că acesta ar fi „nul din toate punctele de vedere”. Edilul a fost contrazis atât de specialişti, dar şi de politicieni din coaliţie, dar care au o altă poziţie pe tema scandalului gunoaielor. 

„Nenorocitul ăla de contract cu Romprest nu doar că există, dar nici nu mai poate fi anulat. În contencios administrativ, nulitatea are un regim special. Concret, exceptând actele administrative cu caracter normativ, anularea se poate cere doar în anumite condiţii şi mai ales termene. În cazul de faţă, a zburat puiul cu aţa de foarte mulţi ani. Eu nu înteleg de ce, în loc să se ceară anulaări pierdute de la intrarea în instanţă, nu se cere rezilierea”, a scris joi seară pe pagina sa de Facebook avocata Elenina Nicuţ 

„Adevărul” a contactat-o pe avocată pentru a explica la ce s-a referit mai exact: „Termenele care trebuiau respectate erau cele din Legea contenciosului administrativ. Ca să ceri anularea unui act, trebuie să fie parcursă o procedură prealabilă. Termenele sunt scurte. Din punctul meu de vedere, toate termenele au expirat prin 2010”, a precizat pentru „Adevărul” avocata Elenina Nicuţ. „Trenul anulării a trecut de mult timp”, a completat Elenina Nicuţ, care a explicat faptul că „anularea” şi „rezilierea” sunt proceduri diferite.

   

„E o chestiune în cazul acesta care nu ţine doar de soluţia juridică. Trebuie discutat pe soluţii. Din punctul meu de vedere, eu aş merge pe o încercare de soluţionare amiabilă. Este cea mai economică, atât din punct de vedere financiar, dar şi al timpului. Dacă nu, pe reziliere. Dar aici trebuie îndeplinite mai multe condiţii, inclusiv achitarea facturilor la zi”, a mai explicat avocata pentru „Adevărul” 

Şi partenerii din coaliţie, adică liberalii, cer o negociere între toate părţile implicate în scandalul gunoiului de la Sectorul 1, fiind exclusă din start varianta atacării în instanţă a contractului. „Poziţia PNL este că trebuie rezolvate problemele oamenilor, în primul rând. Apoi, trebuie respectată legea. Dacă intervenţia este în forţă, probabil vor fi litigii şi prejudicii pe care nu le plăteşte primarul Clotilde Armand, ci cetăţenii din Sectorul 1. Noi am spus că înainte de a rezilia un contract, trebuie încercate toate căile posibile. Dacă preţul ţi se pare mare, soluţia nu e să reziliezi cu riscurile aferente de prejudicii şi litigii, ci să încerci o soluţie amiabilă, prin care are loc diminuarea preţurilor şi schimbarea condiţiilor contractuale”, a precizat pentru „Adevărul” preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite