Primăria Capitalei vrea să dea aproape un miliard de euro pe 250 de tramvaie noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că vor fi cumpărate 250 de tramvaie noi. Decizia a fost aprobată joi în Consiliul General, iar valoarea investiției este estimată la 836 de milioane de euro.

Tramvai București FOTO Nicușor Dan
Tramvai București FOTO Nicușor Dan

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că, până la finalul acestui an, trebuie să ajungă în Capitală cele 100 de tramvaie noi cumpărate deja de la Astra Arad din fonduri europene.

„Consiliul General a votat azi studiul de oportunitate pentru 250 de tramvaie noi în București (în plus față de cele 100 de la Astra, dintre care au venit deja 40). Sunt optimist că vom găsi finanțarea din fonduri europene și din împrumuturi. Mulțumesc ADI-ului de transport și STB-ului pentru studiu și consilierilor generali USR, PNL, PMP pentru vot”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Capitala are peste 400 de tramvaie cu o vechime medie de 20 de ani.

Consiliul General al Capitalei a aprobat, joi, un studiu de oportunitate prin care se recomandă achiziţionarea a 250 de tramvaie moderne, necesare îmbunătăţirii transportului public de călători.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 836.487.085 euro, respectiv 4.145.295.398 lei fără TVA.

Tramvaiele sunt dotate cu cinci uşi duble, cu sistem antistrivire, ceea ce asigură transferul uşor al călătorilor la urcare şi coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul uşilor de acces.

Din punct de vedere al confortului, acestea au dotări, precum: echipament de climatizare destinat asigurării aerului condiţionat/încălzirii atât în salonul de călători, cât şi la postul de conducere, salonul iluminat în tehnologie LED, sistem de informare vizuală şi auditivă în tehnologie LED/LCD, afişaje de traseu exterioare şi indicatoare pentru avizare staţii cu LED-uri, monitoare extrawide pentru afişarea traseului şi a staţiilor, respectiv Wi-Fi gratuit pentru călători.

În plus, tramvaiele beneficiază de sistem ticketing şi sistem POS de achiziţionare a cardului direct în tramvai, alături de un sistem de recuperare a energiei la frânare, sistem de supraveghere video 24/24 şi sistem de numărare a călătorilor.

Ca noutate, călătorii vor avea posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere şi fixare rabatabil, care să nu ocupe spaţiul destinat celorlalţi utilizatori atunci când nu este folosit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite